Cina
Chec de carne cu morcovi
Dacă te-ai săturat de clasicul drob românesc, atunci hai să schimbăm un pic reţeta. Ai încercat până acum să faci chec de carne cu morcovi? 1. Morcovii curaţaţi si prazul se pun la fiert, separat, în apa rece cu sare. 2. Între timp, ceapa taiata marunt se caleste în amestec de ulei încins si unt […]
Drob simplu
O reţetă pur românească, drobul e simplu de făcut şi nu lipseşte de la nicio masă de sărbătoare! 1. Organele de miel (inima, plamânii, ficatul, rinichii) se pun în apa rece cu oţet, pentru doua ore. Apoi, cu apa rece proaspat pusa se asaza la fiert cu un praf de sare. Se spumeaza ori de […]
Piept de pui marinat în pesto
Te-ai săturat de fripturile de pui obişnuite? Încearcă un piept de pui marinat în pesto, o reţetă delicioasă şi uşor de făcut! 1. Presaraţi pieptul de pui cu sare şi piper, apoi stropiţi-l cu puţin ulei de masline. Într-o tigaie încinsa, adaugaţi o lingura de ulei şi prajiţi pieptul de pui pe ambele parţi, cât […]
Legume la cuptor
Mai dietetic de atât nu se poate! Dacă vrei o cină uşoară, prepară această reţetă de legume la cuptor! 1. Vinetele, rosiile şi dovleceii se spala bine si se taie rondele care se asaza alternativ într-un vas de cuptor. 2. Pentru sos, cele doua rosii se curaţa de pieliţe, se taie marunt şi se adauga […]
Drob de post
Îţi place drobul, dar vrei să eviţi carnea? Iată o reţetă simplă de drob de post! Gustul este foarte asemănător cu cel al drpbului “adevărat”. 1. Se fierb granulele de soia conform indicaţiilor de pe pachet, în apa cu o lingura concentrat de legume. Apoi se strecoara foarte bine. 2. Se toaca ceapa si usturoiul […]
Drob în foietaj
Cu siguranţă că ai mai preparat drob. De data aceasta îţi propunem o reţetă specială, drob în foietaj. Încearcă şi tu! 1. Organele bine spalate se pun la fiert în apa rece împreuna cu câteva boabe de piper si o foaie de dafin timp de 35-40 minute. Separat, se pun la fiert în apa cu […]
Chiftele cu sos alb
Nu ştii ce să găteşti diseară? Încearcă această reţetă simplă de chiftele cu sos alb! 1. Din osul de vita, cimbru, o ceapa, sare, piper si cuisor se fac 500 ml de supa scazuta. 2. Într-o tigaie cu 25 g unt se caleste ceapa marunita. În lapte cald se înmoaie miezul de pâine, apoi se […]
Andive la cuptor cu creveţi
Prepară şi tu o gustare exotică cu andive şi creveţi. 1. Andivele se curăţă de foile exterioare, se taie în doua pe lung si li se scoate interiorul care este amar. Creveţii se lasa la dezgheţat. 2. Din ulei, suc de lamâie, sare si piperul rosu se face un amestec prin care se trec andivele si se asaza într-o […]
Tocană de morcovi
Morcovii, sănătoşi şi dulci. Merg bine în orice mâncare, mai ales într-o tocană de morcovi delicioasă! 1. Carnea se trece rapid sub un jet de apă rece, se şterge şi se taie cuburi. 2. Ceapa se taie peştişori, iar morcovii se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari. 3. Într-o tigaie cu fund dublu se încinge uleiul şi se […]
Gulaş de vită
Ce te poate încălzi mai tare decât un gulaş delicios şi picant de vită? 1. Se încinge uleiul într-o cratiţă cu fund dublu şi se rumeneşte carnea presărată cu sare. După ce şi-a schimbat culoarea uniform, se adaugă ceapa tăiată peştişori şi se lasă la călit până ce ceapa devine translucidă. 2. Se adaugă ardeii tăiaţi fâşii şi se […]