Pui cu verdeaţă

1. Se spală puiul, se usucă şi se condimentează cu sare şi cu piper. Se spală bine verdeaţa şi se toacă. Din legătura de măghiran se păstrează întregi câteva fire, pentru ornat. Se amestecă verdeaţa cu usturoiul zdrobit, cu sarea şi cu piperul. Se adaugă pesmetul şi se amestecă din nou. 2. Se desprinde pielea […]

Crap prăjit cu usturoi şi lămâie

1. Peştele se curăţă, se spală, se taie felii groase de 1,5-2 cm şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. Se face un sos din usturoiul pisat cu sare, ulei, suc de roşii, oţet, sare şi piper proaspăt măcinat. Se ung feliile de peşte cu acest sos, se pun într-un castron şi se lasă […]

Minitarte cu ton

1. În făina cernută se face o adâncitură în care se pune drojdia de bere dizolvată în puţină apă călduţă cu zahăr. Se amestecă puţin, apoi se acoperă cu făină şi se lasă la dospit 5 minute. Se adaugă iaurtul ţinut la temperatura camerei, uleiul şi puţină apă călduţă cu sare, astfel încât să se […]

Păstrăv cu salată de castraveţi

1. Peştele se curăţă, se spală şi se lasă la scurs. Se dă apoi cu sare şi piper, se stropeşte cu suc de lămâie şi se presară în interior cu pătrunjel verde tocat. Se trec bucăţile de peşte prin făină, se scutură de surplusul de făină şi se prăjesc în unt (50 g). Se lasă […]

Cotlet de miel la cuptor

1. Carnea se spală cu apă rece, se curăţă de pieliţe şi se lasă la scurs pe un grătar. Se presară apoi peste tot cu sare, piper şi se stropeşte cu vin roşu. Se pune într-un castron, se presară verdeaţa combinată şi se adaugă piperul boabe. Se acoperă şi se lasă la rece, la marinat, […]

Ruladă de miel cu spanac

1. Spanacul opărit şi scurs se toacă mărunt şi se căleşte în unt. Se adaugă ceapa rasă fin, se amestecă şi se stinge cu puţin lapte. Se fierbe înăbuşit până scade tot sosul, apoi se lasă să se răcească. 2. Separat, într-un castron mai mare, se amestecă toată carnea tocată. Se adaugă pâinea înmuiată în […]

Friptură de miel

1. Pulpa de miel se spală, se curăţă de pieliţe şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. Usturoiul se toacă mărunt şi se pisează cu sare, apoi se freacă cu ulei şi se amestecă cu muştar, piper şi rozmarin. Se unge carnea cu acest amestec, apoi se acoperă cu o folie şi se lasă […]

Pastetă de miel în aluat

1. Se amestecă făina cu untul tăiat cubuleţe, ouăle bătute cu sare, laptele şi 2 linguri apă rece. Se frământă rapid, apoi se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece 2 ore. 2. Carnea se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în apă cu sare. Se adaugă o ceapă […]

Drob cu garnitură de morcovi

1. Carnea se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în apă cu sare, piper boabe, cimbru şi oregano, aproximativ o oră. Morcovii se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare şi unt. 2. Carnea fiartă se curăţă de oase şi se dă prin maşina de tocat. Se amestecă cu […]

Salată Gourmet

1. Se spală bine verdeţurile şi merele. Frunzele se rup, iar merele se taie felii. Se pun toate într-un castron mare, pentru salată. Se adaugă cuburi de gorgonzola, nucă, fistic şi se amestecă uşor. 2. Se prepară separat un sos, amestecând uleiul de măsline cu oţetul, condimentele, sarea şi piperul şi se stropeşte salata cu […]