Ouă îmbrăcate

1. Se fierb 4 ouă, timp de 8 minute, apoi se lasă în apă rece. 2. Se pasează ficăţeii şi se amestecă cu pătrunjelul, usturoiul, sare şi piper după gust. Se adaugă apoi grişul, făina şi un ou crud, până se obţine o pastă consistentă. 3. Cu amestecul obţinut mai sus se îmbracă ouăle fierte […]

Salată aromată de primăvară

1. Salata se spală şi se desface în foi. Ridichile se taie feliuţe, ceapa verde se toacă rondele. 2. Se prepară o maioneză din 2 gălbenuşuri fierte, sare, piper şi ulei. Se adaugă albuşul zdrobit cu furculiţa, muştarul, castraveciorii curăţaţi de coajă şi tocaţi cuburi mici, ceapa roşie tocată mărunt, iaurtul şi smântâna. 3. Se […]

Plăcintă cu spanac şi ouă de prepeliţă

1. Se opăreşte spanacul spălat bine, se strecoară şi se toacă. Se călesc uşor în uleiul încins ceapa tocată, usturoiul tăiat felii subţiri şi seminţele. Se adaugă spanacul şi smântâna şi se fierbe înăbuşit circa 20 minute. Se dau deoparte să se răcească, apoi se pune caşcavalul. Se potriveşte la gust cu sare şi piper […]

Ruladă de pui cu şuncă şi mazăre

1. Taie pieptul de pui de pe oase şi feliază-l. Înmoaie feliile de pâine în lapte şi stoarce-le bine. Topeşte unul şi adaugă-l peste pâinea înmu­iată în lapte, împreună cu şunca tăiată cubuleţe, legume, sare şi piper după gust şi o linguriţă de condimente pentru supă. Adaugă două ouă bătute spumă şi ames­tecă bine. 2. […]

Curcan împănat cu 5 arome

1. Spală bine curcanul şi presară-l cu sare prin interior şi pe deasupra. Amestecă hrişca, 2 linguri de lapte cu o lingură de apă şi las-o să se înmoaie. Adaugă peste ea miezul de chiflă tăiat cubuleţe, feliile de şuncă, mazărea şi usturoiul pisat. Bate ouăle cu lapte şi toarnă-le peste umplutura din hrişcă. Adaugă […]

Coroniţă din costiţă

1. Costiţele de porc se spală şi se ung cu ulei de măsline, apoi se presară cu sare şi piper. Codiţele de ţelină se spală şi se toacă mărunt. Morcovii se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoare. Roşiile se spală, se curăţă de pieliţe şi se toacă mărunt, cubuleţe. Usturoiul se curăţă şi […]

Ruladă cu verdeaţă şi roşii

1. Se spală roşiile şi se taie în jumă-tate. Usturoiul se curăţă şi se pisează fin. 2. Într-o tigaie se pun două linguri de ulei de măsline şi se dă la foc mic. Se pun roşiile şi se prăjesc aproximativ 3-4 minute. La sfârşit se adaugă usturoiul pisat şi se condimentează cu sare şi piper. […]

Fantezie de toamnă

1. Se curăţă carnea de pieliţă, se spală bine şi se bate cu ciocanul de şniţele. 2. Se tapetează o tavă cu făină şi unt şi se întinde carnea bătută, după ce a fost condimentată cu sare şi piper. 3. Chiflele se taie în două şi se înmoaie în lapte. 4. Morcovii se curăţă, se […]

Surpriză în aluat fraged

1. Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se pune la călit. 2. Roşiile se toacă mărunt şi se pun peste ceapă. 3. Peştele file se taie în bucăţi şi se pune şi el, împreună cupătrunjelul tocat, în tigaie, să se rumenească. Se adaugă supă de peşte şi se lasă să fiarbă aproximativ 10 minute. […]

Sfeclă roşie à la grec

1. Sfeclele se taie pe jumătate, apoi se scobesc şi se îndepărtează o parte din miez cu o lingură. Acesta se pasează. Se pune orezul într-o sită şi se spală bine. Se pune apoi în apă cu un praf de sare, se adaugă miezul de sfeclă, se acoperă cu un capac şi se lasă la […]