Cina
Ciupercuţe rumene
1. Se spală ciupercile, se îndepărtează codiţele şi se curăţă de coajă. Ouăle se pun la fiert şi se lasă 10 minute, astfel încât gălbenuşul să fie tare. 2. Într-o tigaie, se topeşte untul şi se adaugă ciupercile care se rumenesc uşor. 3. Se curăţă ouăle de coajă şi se separă gălbenuşul de albuş. Se […]
Tartă canadiană pentru Moşul
1. Făina, sarea, praful de copt şi laptele praf se amestecă. Se adaugă bucăţi de unt moale, la temperatura camerei şi oul. Se frământă bine, până se obţine un aluat consistent. Se formează din el o bilă, se înveleşte în folie de plastic şi dă la rece, la frigider, pentru o oră. 2. Între timp, […]
Pulpă de porc cu ananas
1. Cuişoarele, piperul, cimbrul şi ghimbirul se amestecă într-un mojar. Mujdeiul de usturoi şi sosul picant se toarnă peste condimentele de mai sus şi se amestecă bine până se formează o pastă omogenă. 2. Pulpa de porc se spală, se usucă şi se crestează din loc în loc. Se unge cu pasta de condimente având […]
Raţă umplută, cu sos de portocale
1. Raţa se spală şi se curăţă în interior. Pulpele, aripile şi gâtul se taie. Se presară cu sare şi piper pe deasupra şi prin interior şi se lasă la scurs. Ficăţeii de pui şi de raţă se spală bine şi se lasă să se scurgă câteva minute. Se dezosează pulpele de raţă, iar carnea […]
Specialitate cu pasăre şi varză roşie
1. Pulpele de pasăre se curăţă şi se spală bine. Se presară cu sare şi piper şi se călesc în ulei 20 de minute pe o parte şi pe alta. Două cepe şi usturoiul se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Apoi se călesc în grăsimea de gâscă. Pulpele şi ceapa călită se pun […]
Raţă cu mandarine
1. Raţa se curăţă, se spală şi se tapetează cu un şervet absorbant să se usuce. Se dă cu un praf de sare peste tot, se stropeşte cu zeama de lămâie şi zeama de la 3-4 mandarine. Se pune într-un castron şi se lasă la rece 2-3 ore. Se acoperă şi se întoarce de câteva […]
Friptură de pui
1. Puiul se curăţă, se spală şi se tapetează cu un şervet absorbant să se usuce. Se dă cu un praf de sare şi de piper peste tot şi se stropeşte cu zeama de la jumătate de grepfrut. Se înfăşoară într-o folie transparentă şi se lasă la rece o oră. Cuptorul se încălzeşte. 2. Se […]
Lecso unguresc
1. Se spală ardeii, se taie în jumătă-ţi, se înlătură cotoarele şi se taie fideluţă. Se taie ceapa fâşii şi se pune la călit în untura de porc. Se adaugă ardeii şi se lasă la foc mic până când ceapa se rumeneşte. 2. Roşiile se spală şi se opăresc. Pentru a se putea decoji uşor, […]
Cârnaţi englezeşti
1. Făina, praful de copt. drojdia şi sarea se frământă cu laptele şi ouăle. Aluatul obţinut se acoperă şi se lasă deoparte 15 minute. Într-o tigaie, se prăjesc cârnaţii la foc mic, pănă încep să se pătrundă. 2. Separat, se amestecă ceapa bine mărunţită cu pătrunjelul. Se unge o tavă cu puţină grăsime şi se […]
Boudin noir tradiţional în Franţa
1. Se spală merele, se înlătură cotorul şi sâmburii, apoi se taie rondele. Se topeşte untul într-o tigaie, se adaugă ceapa, sarea şi piperul. Se căleşte până se rumeneşte bine. 2. Separat, se topeşte untul cu zahărul, până când se caramelizează. Se toarnă acest sos peste mere. 3. Cârnaţii se prăjesc în untură, apoi se […]