Cina
Limbă afumată în aspic
1. Se spală limba de porc şi se fierbe până se înmoaie. Se răceşte şi se curăţă de piele. Se înăbuşă legumele congelate în puţină apă. 2. Separat, se dizolvă bulionul în 500 ml apă. Se adaugă oţetul, condimentele şi se fierbe. După ce clocoteşte bine se pune gelatina, apoi se strecoară printr-o sită deasă. […]
Şniţele crocante
1. Se taie pieptul de pui în fâşii şi se presară cu sare şi piper. Se pun bucăţile de carne într-un castron, se stropesc cu o linguriţă de zeamă de lămâie, se acoperă şi se lasă deoparte 5 minute. Separat, într-un alt bol, se amestecă oul cu laptele şi cu un praf de sare. Fulgii […]
Pizza Calzone pas cu pas
1. Drojdia de bere se dizolvă în 2 linguri de apă călduţă. Se adaugă 1-2 linguri de făină şi se amestecă bine, până se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Se acoperă şi se lasă, la temperatura camerei, jumătate de oră. Se pune apoi într-o adâncitură făcută în făina cernută şi se amestecă uşor cu […]
Pizza vegetariană dublă
1. Se cerne făina. Drojdia se amestecă cu zahărul în 100 ml de apă călduţă şi se adaugă peste făină. Se frământă cu uleiul şi se lasă să crească. 2. Aluatul se taie în două şi se întinde câte o foaie. Pentru prima pizza, spanacul se amestecă cu crutoanele, sare, piper şi un căţel de […]
Pizza mediteraneană
1. Se prepară blatul astfel: făina se cerne, se face o adâncitură în mijloc şi se pune drojdia amestecată cu 150 ml apă, un praf de sare şi zahăr. Se frământă cu uleiul de măsline şi se lasă la crescut. 2. Aluatul se întinde într-o tavă în care se pune hârtie de copt. Se unge […]
Pizza Capriciosa
1. Făina se cerne şi se face o adâncitură în mijloc, unde se toarnă maiaua făcută din drojdie, 100 ml de apă călduţă şi un praf de zahăr. Se lasă 5 minute, apoi se frământă bine. Se lasă jumătate de oră la crescut. Aluatul se întinde într-o foaie subţire şi se aşază în tava unsă […]
Macaroane cu sos de verdeaţă
1. Într-un castron se amestecă uşor untul înmuiat cu făina cernută, se adaugă supa de carne şi laptele şi se bate totul cu telul. Se toarnă într-o oală cu fundul mai gros şi se pune pe foc, amestecând încontinuu, până se leagă sosul, aproximativ 20 de minute. Se trage apoi deoparte, se strecoară, iar în […]
Spaghete cu sos de roşii
1. Se spală roşiile şi se curăţă de codiţe. Se cufundă în apă clocotită, iar când coaja începe să se desprindă, se scurg, se lasă la răcit şi se taie în cubuleţe mici. 2. Ceapa se curăţă, se spală şi se rumeneşte uşor într-o tigaie în puţin ulei. Se adaugă apoi roşiile, busuiocul şi se […]
Spaghete Carbonara
1. Se pun la fiert spaghetele în apă cu un praf de sare. Între timp, ceapa şi baconul se taie în cubuleţe fine, iar cimbrul se spală şi se curăţă. 2. Într-o tigaie încinsă, se rumeneşte uşor baconul în puţin ulei, apoi se adaugă ceapa tocată mărunt şi se lasă puţin la prăjit. Se mai […]
Penne cu somon şi spanac
1. Se pun pastele la fiert. După ce au fiert, se scot, se scurg, se trec prin-tr-un jet de apă rece, apoi se lasă la scurs şi se amestecă cu uleiul de măsline. Spanacul se spală, se opăreşte în puţină apă cu sare şi se lasă la scurs. 2. Se pune jumătate din cantitatea de […]