Churros cu sos de ciocolată

Nu se poate să nu vă fi plimbat măcar o dată la mare, pe faleză, printre toate standurile acelea cu mâncare care mai de care mai îmbietoare… Și nu se poate să nu vă fi atras atenția pălăriuța aceea de carton – sombrero – mexicană, plină de niște ”cartofi prăjiți” dulci și niște sosuri îmbietoare. […]

Lasagna de ciocolată, fără coacere

Doi termeni culinari iubiți de toată lumea:  ciocolată și lasagna! Straturi de biscuiți fragezi sfărâmați, frișcă mătăsoasă, budincă fină de ciocolată și mini-bulgărași de ciocolată… Dacă vă mai spunem că se face și fără coacere, urcă în topul preferințelor tale culinare chiar dinainte să iei prima gură. Unge cu unt o tavă cu dimensiunile de […]

Cheesecake din 3 ingrediente

Cheesecake japonez din numai 3 ingrediente: desert ușor, rapid și extrem de gustos, care a devenit tot mai popular în ultima vreme. Încearcă-l și vei vedea de ce!  Separați albușurile de gălbenușuri. Puneți albușurile la frigider și preîncălziți cuptorul la 170 grade Celsius. Topiți ciocolata albă la bain marie, amestecând continuu cu ajutorul unei spatule. […]

Cozonac pufos cu nuca

Daca nu ai o reteta preferata de cozonac cu nuca, incearca aceasta varianta, testata si gustata. Ies cam 4-6 cozonaci pufosi, in functie de cat de mari ai tavile.

Bomboane Rafaello de post

6 ingrediente, 200 calorii/porție, 25 de minute acordate preparării. Sună de vis, nu? Dacă ai răspuns DA, haide să facem împreună cele mai gustoase și sănătoase bomboane Rafaello existente! Înainte de a vă apuca de rețetă, țineți câteva ore bune – poate chiar și o zi întreagă – conserva cu lapte de cocos la frigider. […]

Griș cu lapte pane

Un desert cu care nu ne-am mai întâlnit de mult și care, mie cel puțin, îmi aduce aminte de copilărie. Învățăm să facem un griș cu lapte pane, după rețeta bunicii. Puneți la fiert într-o oală care nu lipește laptele cu un vârf de cuțit de sare, zahărul tos și fiola de esență de vanilie. […]

Iaurt îngheţat de căpşuni

4 ingrediente și 5 minute! Numai de atât ai nevoie ca să obții una dintre cele mai la modă, revigorante, fine și sănătoase rețete de vară. Cu desertul acesta vei reprezenta o concurență de temut pentru cei care-și câștigă pâinea din asta.  Puneți într-un robot de bucătărie căpșunile înghețate (puteți folosi și proaspete, desigur, când este […]

Prăjitură cu căpșuni fără coacere

Căutați un desert rapid și ușor de făcut, parcă anume creat pentru perioada primăvară/vară? Noi l-am găsit pentru voi, urmează doar să-l facem împreună! În primul rând, puneți deoparte câteva dintre cele mai aspectuoase căpșuni –  le veți folosi la final pentru decorat – și tăiați-le în feliuțe subțiri. Cu ajutorul unui mixer, amestecați smântâna dulce cu […]

Frappé rapid de casă

Nimic nu e mai potrivit într-o dimineață caniculară de vară decât un frappé revigorant și răcoritor. Și nu trebuie să mergeți la cafenea pentru a pune mâna pe el,pentru că vă învățăm noi să vi-l faceți în propria bucătărie, extrem de ușor! În primul rând trebuie să știți că puteți folosi gheața fie cuburi, fie pisată. Puteți […]

Înghețată Tiramisu

Până acum nu am întâlnit om care să refuze o porție (maaare, cremosă și aromată) de Tiramisu. Ce ziceți, atunci, de o versiune înghețată a acestui minunat desert italienesc? Să învățăm să îl facem! Într-un bol adânc amestecați cu mixerul albușurile cu zahărul tos, până capătă o constituție omogenă, cremoasă. Puneți mascarpone și amestecați cu o […]