Prăjiturele japoneze cu fasole

Învață să prepari chiar tu daifuku mochi, niște prăjiturele cu pastă de fasole roșie din Japonia care sunt surprinzătoare și delicioase. Mod de preparare: Amestecă făina de orez cu zahărul, sarea, apa și oțetul de orez într-un castron ceramic. Bate bine cu telul amestecul și adaugă colorantul alimentar până obții o pastă roz. Dă la […]

Kinder felie de lapte

Învață să prepari acest desert rapid pentru cei mici, în varianta mai sănătoasă, făcută în casă, cu ingrediente naturale. Mod de preparare: Separă albușurile de gălbenușuri și bate albușurile până fac moațe tari. Amestecă gălbenușurile cu mierea și adaugă amidon și cacao. Împăturește albușurile în aluat cu o spatulă și tapetează cu hârtie de copt […]

Cheesecake de flori de soc

Învață să prepari acest desert medieval incredibil de aromat cu flori de soc și blat crocant. Vezi rețeta simplă pentru cheesecake cu flori de soc numit Sambocade. Mod de preparare: Amestecă făina cu untul, sarea și zahărul, până obții cocoloașe mari de aluat de cheesecake. Adaugă treptat puțină apă rece, cât să poți lega aluatul, […]

Mini tarte floricică cu cremă de lămâie

Învață să prepri rapid niște mini tarte cu cremă de lămâie în formă de floricele. Sund delicioase, superbe și foarte potrivite pentru primăvară. Mod de preparare: Pentru aluatul de coji de mini tarte floricică, amestecă untul cu sarea, zahărul și făina până ce obții un aluat sfărâmicios. Adaugă smântâna și amestecă cu un mixer pentru […]

Brioșe de post cu stafide

Învață să prepari niște prăjiturele delicioase, care pot fi servite și în perioada postului, deoarece se fac după o rețetă culinară fără ouă sau unt. Vezi rețeta pentru brioșe de post cu stafide. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade și se unge o tavă de brioșe, sau se pun […]

Bomboane de ciocolată cu rom

Învață să prepari în casă bomboane de ciocolată cu rom, o combinație de arome, texturi și alcool care îți va alinta simțurile. Mod de preparare: Amestecă frișca lichidă cu untul și zahărul într-o tigaie, pe foc mic. Adaugă ciocolata și topește încet. Adaugă și aromele și romul și amestecă bine. Dă deoparte de pe foc […]

Negrese depravate

Învață cum să prepari chiar tu cele mai depravate negrese, care vor incita la păcat chiar și cele mai pure persoane din familia ta. Mod de preparare: Pentru blatul de negresă: Se amestecă pe foc mic untul până se topește și se adaugă zahărul și pudra de cacao. Se dă deoparte de pe foc amestecul. […]

Prăjitură Figaro cu bezea

Prăjitura Figaro este una clasică, pe care orice gospodină trebuie să știe să o facă la un moment dat. Rețeta este simplă și nu necesită un efort foarte mare, deși durează puțin mai mult decât alte prîjituri pe straturi. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade și se tapetează o […]

Tort Kit Kat

Învață chiar tu să prepari și ornezi acest tort spectaculos cu batoane Kit Kat și bomboane M&M pe deasupra. Copiii vor fi vrăjiți de rețeta simplă dar cu aspect festiv. Mod de preparare: Prepară un blat de tort de ciocolată care îți place, sau cumpără un blat de tort de ciocolată gata făcut. Poți încerca […]

Cuib de viespi cu scorțișoară și stafide

Învață să prepari acest desert cu nume înspăimântător, dar gust minunat. Veyi rețeta simplă pentru cuib de viespi cu scorțișoară și stafide. Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele pentru blatul de cuib de viespi și se lasă la dospit la cald circa 3 ore. După ce aluatul a crescut destul, se întinde cu sucitorul […]