Desert
Brioșe din ciocolată fără făină și zahăr
Niște brioșe delicioase fără zahăr și făină din care poți mânca oricât, fără grijă siluetei. Sunt și foarte sănătoase datorită uleiului de cocos. Iată rețeta! 1. Tabletele de ciocolată se rup în bucăți mici și se pun într-un bol. 2. Separat, se amestecă laptele de cocos și uleiul de cocos și se pun la foc […]
Minciunele
Minciunele – desertul copilăriei, după o rețetă simplă, ieftină și cu puține ingrediente. 1. Făina se amestecă cu sarea şi apoi se cerne într-un castron. 2. Se face un gol la mijloc unde se pun ouăle, ambele tipuri de zahăr şi apa. Se amestecă bine şi se frământă un aluat nu foarte tare care se lasă să […]
Tort de nucă cu stafide
Un tort de nucă delicios cu stafide înmuiate în rom. Are un gust delicios, iar rețeta e mai simplă decât pare. 1. Se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul şi gălbenuşurile. Se încorporează şi nuca măcinată, pesmetul şi stafidele. 2. Se pune compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru aproximativ 25 […]
Tort furtună
Tortul furtună este ideal pentru ocaziile speciale. Să vedem dacă gustul se ridică la înălțimea numelui în cazul acestei rețete. 1. Se prepară primul blat: se bat 6 albuşuri cu un praf de sare, după care se adaugă 8 linguri de zahăr. Se mixează bine, după care se încorporează nuca măcinată, 6 linguri de făină şi praful de cacao. […]
Sarailie
Învaţă să faci sarailii ca la Istanbul sau Constanţa, unde comunitatea turcească ne-a adus cele mai delicioase reţete de desert cu nucă şi miere. Mod de preparare: Se unge o tavă mare cu unt şi se pune deoparte. Se încinge cuptorul la 180 de grade, foc mediu. Se taie foile de plăcintă în patru părţi […]
Prăjitură ”înghețată falsă”
Prăjitura înghețată falsă este delicioasă și nu se face greu, deși arată foarte bine. Să vedem o rețetă simplă, care va fi pe placul tuturor. 1. Pentru blat: Se separă albușurile de gălbenușuri la cele 6 ouă. Albușurile se bat spumă cu zahărul până se întăresc bine. Apoi se adaugă pe rând gălbenușurile, amestecând după […]
Prăjitură cu pere şi zahăr ars
O prăjitură cu pere şi cremă delicioasă de zahăr ars, după o reţetă mai simplă de cât ai crede. 1. Pentru cremă, se topeşte zahărul. Se caramelizează uniform, astfel încât să nu mai rămână cristale pe margini. 2. După ce s-a topit, se lasă deoparte şi se bat ouăle într-un bol, cu zahărul şi laptele […]
Brioşe cu pere
Brioşe cu pere delicioase şi uşor de făcut după o reţetă rapidă. 1. Se spală şi se curăţă perele. Se lasă întregi şi se pun să fiarbă cu zahărul, esenţa de vanilie, coaja de portocală, zeama de lămâie, lichiorul şi apa. Se lasă să fiarbă până scad la jumătate. Se dau apoi deoparte şi se […]
Prăjiturele ceheşti
Prăjiturelele ceheşti sunt foarte uşor de făcut şi absolut delicioase. Tu alegi cu ce le umpli. Se prepară aluatul din puţin lapte cald, amestecat cu o lingură de zahăr, 1 lingură de făină şi drojdie. Se cerne făina într-un castron, se adaugă sarea, coaja de lămâie şi zahărul vanilat. Se amestecă gălbenuşurile cu restul de […]
Poale-n brâu
Învaţă să prepari plăcinte poale-n brâu ca la Moldova sau bucovina, cu multă brânză şi aluat dospit delicios. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200 de grade şi se unge o tavă mare cu ulei. Se dizolvă drojdia în apă călduţă şi se amestecă cu 2 linguri de zahăr, apoi se lasă la dizolvat […]