Desert
Budincă fără gluten cu afine şi chia
Învaţă să prepari o budincă uşoară, fără gluten, cu afine şi seminţe de chia delicioase. Este numai bună pentru cei cu intoleranţe la gluten sau lactoză şi se pregăteşte foarte simplu şi rapid. Mod de preparare: Amestecă viguros seminţele de chia cu laptele de migdale sau cocos şi sparge eventualele cocoloaşe care se formează. Lasă […]
Prăjitură cu struguri şi cremă de mac
Învaţă să prepari o prăjitură aromată de toamnă, cu cremă delicioasă de mac şi struguri proaspeţi din vie. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă cu ulei. Într-un castron mare amestecă zahărul cu coaja de lămâie, apoi adaugă ouăle şi esenţa de vanilie şi amestecă până la omogenizare. Amestecă […]
Pâine paleo cu banane şi chia
Învaţă să prepari o prăjitură paleo delicioasă, cu banane şi seminţe de chia, totul învăluit în nucă de cocos delicioasă. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 150 de grade, foc mic. Amestecă bananele cu curmalele, uleiul, scorţişoara, ouăle şi praful de copt, până la omogenizare. Adaugă nuca de cocos răzuită şi seminţele de chia şi […]
Fursecuri Guriţa Locotenentului
Pe vremuri, femeile erau încântate când întâlneau un soldat şi visau să se mărite cu un bărbat în uniformă. De dor, ele au creat nişte fursecuri simple şi dulci, ca săruturile iubitului din vis. Vezi cum să prepari fursecuri „guriţa locotenentului”. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 180 de grade, foc mediu şi tapetează o […]
Prăjitură paleo fără gluten cu afine
Învaţă să prepari o prăjitură paleo, fără făină, deci fără gluten, fără zahăr şi cu o aromă naturalăd e cocos minunată. Încinge cuptorul la foc mediu. Unge o formă de cozonac sau pâine cu ulei de cocos. Amestecă făina de cocos, praful de copt şi sarea într-un castron. Într-un alt castron, amestecă ouăle, laptele de […]
Prăjitură cartof
Învaţă să prepari o prăjitură clasică, simplă şi delicioasă, cu multă ciocolată şi arome naturale. Vezi cum se face prăjitura cartof, ca la cofetărie. Mod de preparare: Se pun biscuiţii într-un blender sau robot de bucătărie şi se pisează bine. Separat, untul se topeşte cu zahărul într-o cratiţă, apoi se adaugă pudra de cacao, laptele […]
Cum să faci savarină
Învaţă să prepari o prăjitură clasică, însiropată şi plină de frişcă, cu jeleul roşu tradiţional. Vezi cum să faci savarină la tine acasă. Mod de preparare: Se amestecă făina cu laptele, drojdia şi zahărul. Apoi, urmează ouăle, uleiul, sarea şi amestecaţi aluatul timp de 5 minute, până la omogenizare. Se lasă la dospit circa 30 […]
Pacheţele cu piersici
Învaţă să prepari nişte produse delicioase de patiserie cu piersici aromate. În Franţa se numesc „vol au vent”, dar tu vei face pacheţele cu piersici. Mod de preparare: Desfă pachetul de aluat franţuzesc şi împătureşte o foaie în două. Taie aluatul de foitaj cu un pahar sau ceaşcă mică, în discuri şi înşiră-le pe o […]
Ruladă cu spumă de afine
Învaţă să prepari o ruladă delicioasă, umplută cu spumă uşoară de afine şi frişcă. Mod de preparare: Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile se amestecă cu 5 linguri de zahăr. Se adaugă uleiul în fir subţire, apoi spuma de albuş. Se toarnă făina amestecată cu praf de copt […]
Prăjitură răsturnată cu prune
Prepară rapid şi uşor o variantă românească de Tartă Tatin, cu prune în loc de mere. Prunele sunt de sezon, au o aromă puternică şi sunt delicioase. Mod de preparare: Încingeţi cuptorul la foc mediu, 180 de grade. Se unge cu unt sau ulei o formă de tort cu amrgine detaşabilă. Se curăţă şi se […]