Desert
Tort ecler cu ciocolată
Învaţă cum să prepari un tort ecler cu ciocolată, cu celebrul aluat opărit, atât de gustos şi rafinat, după o reţetă simplă şi rapidă. Mod de preparare: Pentru aluatul opărit se pune apă la fiert, cu bucăţi de unt şi un praf de sare. Când untul s-a topit, daţi cratiţa deoparte şi adăugaţi făina în […]
Tort Bounty cu nucă de cocos
Dacă ciocolata Bounty este preferata ta, învaţă să prepari un tort cu cremă de nucă de cocos ca în Caraibe, rapid şi uşor. Mod de preparare: Amestecă untul cu zahărul , apoi adaugă ouăle, unul câte unul, laptele şi restul de ingrediente uscate pentru blat. Unge o tavă de tort şi tapetează cu hârtie de […]
Batoane cu migdale
Învaţă să prepari nişte delicioase batoane cu migdale, sănătoase şi naturale, uşor de făcut. Mod de preparare: Pune biscuiţii cu graham într-un singur strat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă deoparte. Prăjeşte migdalele circa 5 minute într-o tigaie, sau până când simţi aroma de migdale în bucătărie. Topeşte untul într-un vas, pe […]
Tartă surpriză cu vinete şi caramel
Învaţă să prepari o tartă Tatin surprinzătoare cu vinete, piper negru şi caramel ca să impresionezi oaspeţii şi familia. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 200 de grade . Întinde aluatul de foitaj într-un pătrat mare şi taie o formă rotundă, cu o farfurie, sau chiar cu inelul de la o formă de tort. Pune […]
Cheesecake cu piersici fără foc
Învaţă să faci un desert uşor şi rapid de vară, fără cuptor şi fără efort. Vezi cum se prepară un cheesecake cu piersici fără foc. Mod de preparare: Amestecă biscuiţii zdrobiţi cu margarina şi ¼ ceaşcă de zahăr, apoi presează compoziţia într-o formăd e tartă. Dă la rece cel puţin 20 minute. Amestecă cu mixerul […]
Prăjiturele isteţe cu zmeură
Învaţă şi tu să prepari nişte prăjiturele cu zmeură delicioase şi uşor de făcut, pentru zilele fierbinţi de vară. Mod de preparare: Bate zahărul cu untul, până devine o spumă uşoară. Adaugă ouăle şi vanilia, apoi smântâna şi amestecă bine. Adaugă ingredientele uscate şi fulgii de ciocolată şi amestecă până la omogenizare. Într-un vas, pune […]
Tort negresă
Învaţă să prepari un tort negresă delicios cu ingrediente naturale şi foarte uşor de făcut. Mod de preparare: Încălzeşte cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă de tort sau tapetează cu hârtie de copt. Pune pe foc mic un vas mediu cu 175 de grame de ciocolată, untul şi zahărul şi amestecă până […]
Gogoşi cu dovlecel la cuptor
Învaţă să prepari nişte gogoşi inedite, care conţin dovlecel şi pe care le poţi desăvârşi cu topping de ciocolată, după ce le-ai copt în cuptor. Mod de preparare: Amestecă într-un castron ouăle cu mixerul, până devin pufoase, apoi adaugă treptat zahărul, uleiul, esenţa de vanilie, dovleceii raşi şi coaja de portocale. Într-un alt castron amestecă […]
Tortul cu ciocolată al lui Jamie Oliver
Învaţă să prepari şi tu acasă tortul cu ciocolată şi portocale al lui Jamie Oliver, delicios pentru cei mici şi cei mari deopotrivă. Mod de preparare: Încălzeşte cuptorul la 180 de grade, foc mediu. Tapetează cu hârtie de copt două tăvi pentru tort . Amestecă pudra de cacao cu câteva linguri de apă fierbinte şi […]
Cum să faci marţipan de casă
Învaţă să prepari marţipan chiar la tine acasă, indiferent dacă vrei să modelezi figurine pentru un tort al celui mic, sau pur şi simplu vrei să impresionezi invitaţii cu prăjiturile tale cu margini lucioase. Amestecă făina de migdale cu zahărul şi fă o gaură în grămăjoara formată. Pune în mijlocul grămăjoarei ouăle şi zeama de […]