Desert
Sarailie
Învaţă să faci sarailii ca la Istanbul sau Constanţa, unde comunitatea turcească ne-a adus cele mai delicioase reţete de desert cu nucă şi miere. Mod de preparare: Se unge o tavă mare cu unt şi se pune deoparte. Se încinge cuptorul la 180 de grade, foc mediu. Se taie foile de plăcintă în patru părţi […]
Prăjitură ”înghețată falsă”
Prăjitura înghețată falsă este delicioasă și nu se face greu, deși arată foarte bine. Să vedem o rețetă simplă, care va fi pe placul tuturor. 1. Pentru blat: Se separă albușurile de gălbenușuri la cele 6 ouă. Albușurile se bat spumă cu zahărul până se întăresc bine. Apoi se adaugă pe rând gălbenușurile, amestecând după […]
Prăjitură cu pere şi zahăr ars
O prăjitură cu pere şi cremă delicioasă de zahăr ars, după o reţetă mai simplă de cât ai crede. 1. Pentru cremă, se topeşte zahărul. Se caramelizează uniform, astfel încât să nu mai rămână cristale pe margini. 2. După ce s-a topit, se lasă deoparte şi se bat ouăle într-un bol, cu zahărul şi laptele […]
Brioşe cu pere
Brioşe cu pere delicioase şi uşor de făcut după o reţetă rapidă. 1. Se spală şi se curăţă perele. Se lasă întregi şi se pun să fiarbă cu zahărul, esenţa de vanilie, coaja de portocală, zeama de lămâie, lichiorul şi apa. Se lasă să fiarbă până scad la jumătate. Se dau apoi deoparte şi se […]
Prăjiturele ceheşti
Prăjiturelele ceheşti sunt foarte uşor de făcut şi absolut delicioase. Tu alegi cu ce le umpli. Se prepară aluatul din puţin lapte cald, amestecat cu o lingură de zahăr, 1 lingură de făină şi drojdie. Se cerne făina într-un castron, se adaugă sarea, coaja de lămâie şi zahărul vanilat. Se amestecă gălbenuşurile cu restul de […]
Poale-n brâu
Învaţă să prepari plăcinte poale-n brâu ca la Moldova sau bucovina, cu multă brânză şi aluat dospit delicios. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200 de grade şi se unge o tavă mare cu ulei. Se dizolvă drojdia în apă călduţă şi se amestecă cu 2 linguri de zahăr, apoi se lasă la dizolvat […]
Langoşi
Învaţă cum să faci aceste delicioase gogoşi umplute cu brânză, cunoscute sub numele de langoşi. Le poţi umple şi cu gem de căpşuni, cremă de ciocolată, fructe, sau brânză dulce şi stafide. Vezi cum se fac langoşile. Mod de preparare: Se dizolvă într-un castron drojdia şi se amestecă cu apă călduţă, sare şi zahăr. Se […]
Croquembouche franţuzeşti
Un desert greu de pronunţat, dar foarte uşor de…mestecat, croquembouche înseamnă, efectiv “crocante în gură”. Învaţă să faci aceste gogoşele crocante pline de caramel, care te vor vrăji pentru totdeauna. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 200 de grade. Amestecă untul, sarea şi o ceaşcă şi jumătate de apă şi fierbe la foc iute. Adaugă […]
Şarlotă cu zmeură
Bucătăria franţuzească este mai rafinată ca niciodată, acum, că a intrat în patrimoniul UNESCO. Vezi cum să prepari un desert clasic franţuzesc, cu fructe aromate şi consistenţă decadentă. Învaţă să prepari şarlotă cu zmeură ca în Franţa. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă, apoi tapetează cu hârtie de […]
Kurtos Kalacs
Știai că poți face Kurtos Kalacs acasă, fără ingrediente sau instrumente speciale? Iată o rețetă simplă pe care o poate face oricine, în propria bucătărie. 1. Se pune făina într-un bol și se face o gaură mică în mijloc. Se pune drojdia în această gaură și apoi se toarnă laptele călduț. Se amestecă bine cu mâna […]