Desert
Tartă cu ciocolată
Învaţă să prepari o tartă de ciocolată delicioasă, cu rom şi vanilie. Mod de preparare: 1. Se prepara aluatul pentru blat: se topeşte margarina pâna devine cremoasa, apoi se amesteca cu faina cernuta, oul batut, esenţa, zaharul pudră si apa. Se framânta un aluat caruia, daca este prea lipicios, i se mai adauga puţina […]
Tarta cu portocale
Învaţă să prepari o tartă cu portocale aromată şi delicioasă. Mod de preparare: 1. Pentru aluat, într-un vas se amesteca oul cu zaharul si sarea. Faina se pune pe masa de lucru, i se face un gol la mijloc si acolo se pune amestecul cu ou si untul moale (nu topit!). Se amesteca pâna […]
Chec cu portocale si cacao
Învaţă să prepari un chec cu portocale şi cacao festiv. Mod de preparare: 1. Untul se freaca cu zaharul. Dupa ce acesta s-a topit, se adauga ouale, faina si praful de copt. 2. Se rade ciocolata si se adauga în amestec, se adauga si coaja de portocala, se amesteca usor si se toarna aluatul […]
Flan de portocale
Învaţă să prepari un flan de portocale aromat. Mod de preparare: 1. Se spală foarte bine portocalele, chiar cu o perie, şi una dintre ele se curăţă de coajă sub formă de panglică. 2. Laptele se pune într-o crăticioară, se adaugă zahărul vanilat şi coaja rasă de portocală. Se fierb timp de 10 minute. […]
Alba ca Zapada
Învaţă să prepari o prăjitură Albă ca Zăpada cu lămâie aromată și foarte gustoasă. 1. Pentru foi se amesteca toate ingredientele si aluatul rezultat se împarte în trei. Se întind foile care se coc pe fundul tavii în jur de 5-8 minute, nu mai mult. 2. Pentru crema, se fierbe laptele si, între timp, ouale […]
Desert cu pere
Un desert dietetic delicios! Prepară şi tu această reţetă cu pere! 1. Perele curaţate de coaja se pun la fiert cu doua cuisoare si apa timp de 10 minute. 2. Între timp, faina se amesteca bine cu uleiul si sarea si apoi se toarna apa, puţin câte puţin pentru a ajuta legarea aluatului. 3. Se […]
Brioşe cu afine şi fulgi de migdale
Îţi plac prăjiturile cu fructe de pădure? Încearcă această reţetă de brioşe cu afine şi fulgi de migdale! 1. Se amesteca ingredientele seci adica faina, zaharul, praful de copt si se lasa deoparte. 2. Oul se amesteca cu sucul de portocale, uleiul si coaja de portocala rasa. 3. Se unesc cele doua amestecuri, se încorporeaza […]
Brioşe cu glazură şi bomboane
Vrei un desert aspectuos care să-i impresioneze pe invitaţii tăi? Încearcă această reţetă de brioşe cu glazură şi bomboane! 1. Pentru brioşe, se rupe ciocolata în bucăţi care se pun să se topească la bain-marie, împreună cu două linguri de lapte. Apoi, după ce s-a încălzit bine, se retrage de pe foc şi se amestecă […]
Brioşe arămii cu ciocolată
Încearcă cea mai simplă reţetî de brioşe! Aceste brioşe arămii cu ciocolată se fac în numai o jumătate de oră şi arată foarte bine. 1. Se topeste untul si se lasa deoparte. Faina, zaharul, cacaua si praful de copt se amesteca si se lasa deoparte, din nou. 2. Se bat ouale si se amesteca cu […]
Panna cotta de vanilie şi ciocolată
Din smântână se pot face deserturi numeroase şi impresionante. Îţi propun o panna cotta de vanilie şi ciocolată pentru cei dragi: 1. Pentru crema de vanilie, într-o craticioara se pun laptele, smântâna, zaharul si vanilia. Se fierb amestecând mereu si, când da în clocot, se pune gelatina înmuiata si bine scursa. Se amesteca pentru a […]