Prăjitură fină din sfeclă

Ştiai că poţi face o prăjitură delicioasă din sfeclă? Încearcă şi tu această reţetă simplă şi gustoasă! 1. Se curaa sfecla de coaja si se trece prin razatoarea cu ochiuri mari. Se prepara cafeaua si apoi i se adauga cafeaua solubila. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua. 2. Se mixeaza ouale cu […]

Trufe cu frişcă

Dacă ai invitaţi la masă şi vrei să-i impresionezi cu un preparat unic, încearcă acest desert. Reţeta de trufe cu frişcă este delicioasă! 1. Se pun pe foc frisca lichida si untul si se lasa pâna ajung la punctul de fierbere. Între timp, ciocolata se rupe bucaţi si peste ea se toarna amestecul fierbinte de […]

Brioşe cu kiwi şi zmeură

►Se sparg ouăle şi se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat bine, până se obţine o spumă. Se taie untul în bucăţele mici, se presară deasupra zahărul, zahărul vanilat, apoi se adaugă uleiul, apa fierbinte şi se amestecă totul până când devine spumă. ►Se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, apoi se încorporează cu atenţie […]

Foietaj-fantezie

1. Aluatul se decongelează, iar cuptorul se preîncălzeşte la 200°C. 2. Puddingul de vanilie se amestecă cu 2-3 linguri de lapte rece, iar restul de lapte se încălzeşte, cu zahărul. Se încorporează puddingul, se mai fierbe puţin, la foc mic. Se lasă cca 5 minute să se răcească, apoi se pune un gălbenuş, amestecând. 3. […]

Clovni din înghetatã

1. Se amestecă laptele cu smântâna, se dă în fiert, după care se lasă să se răcească. Se amestecă gălbenuşurile de ou cu zahărul, aroma de vanilie şi sarea. Gălbenuşurile se amestecă treptat în laptele călduţ cu smântâna. 2. Se pune amestecul pe baie de aburi şi se încălzeşte până se înmoaie. Se împarte în […]

Gãinuse din nucã de cocos

1. Se încălzeşte laptele de cocos, în care se toarnă zahărul vanilat. Se pune făina într-un castron şi se face o gaură în mijloc. Se pune drojdia, se amestecă cu zahăr şi 100 ml de apă călduţă şi se acoperă cu puţină făină. Se lasă timp de 15 minute, acoperit. Se topeşte untul. Se încorporează […]

Desert: Om de zãpadã delicios

1. Cuptorul se încălzeşte la 200°C şi se acoperă o tavă cu hârtie de copt. 2. Albuşurile, sarea şi 5 linguri de apă caldă se bat spumă cu telul. Gălbenuşurile se bat cu 200 g zahăr, 1 zahăr vanilat, apoi se încorporează făina şi praful de copt, se amestecă cu spuma de albuşuri şi se […]

Negresă cu ciocolată şi nuci

Desertul cu care bunica alegea mereu să ne îndulcească, negresa probabil aminteşte tuturor de gustul copilăriei. Moale şi crocantă în acelaşi timp, prăjitura este un deliciu rafinat şi uşor de făcut. Iată cum se pregăteşte: Pregăteşte două boluri, unul pentru crema de ciocolată şi altul pentru aluat. Mai întâi, topeşte ciocolata neagră împreună cu untul, […]

Prăjitură Kinder Pingui

Pentru amatoarele care iubesc să prăjiturească, iată o tentaţie provocatoare. Chiar dacă nu este uşor de preparat, după Kinder Pingui te vei linge pe degete. Află aici cum să îţi petreci duminica în bucătărie. Mod de preparare: Prepararea blaturilor: Separă gălbenuşurile într-un bol, care se amestecă cu zahărul tos şi cel vanilinat. După ce s-a […]

Biscotti cu cireşe şi migdale

Fie că îi vei savura la micul-dejun sau seara, la o cană de vin fiert sau un capuccino cald, aceşti biscuiţi delicioşi îţi vor merge la suflet. Unde ai pui că fursecurile minunate, realizate prima dată după gusturile italienilor, umplute fiind cu tot felul de condimente şi seminţe gustoase, se prepară şi foarte uşor. Află […]