Desert
Salată de fructe cu rodii
1. Se curăţă rodiile, bananele şi kiwi de coajă şi se taie cubuleţe, după care se pun împreună cu ananasul într-un castron mai mare şi se stropesc cu zeamă de lămâie pentru a-şi păstra aspectul proaspăt. 2. Sucul de ananas şi zahărul se pun la foc mic 2-3 minute, până se topeştetot zahărul. Se lasă […]
Salată de fructe în suc de ananas
1. Se scot fructele din compot şi se lasă la scurs, iar siropul se păstrează şi se completează cu apă să se obţină în total 400 ml. Se dizolvă amidonul într-o ceaşcă de suc rece, apoi se amestecă cu zahărul şi restul de suc fierbinte. Se pune la foc mic şi se amestecă continuu, până […]
Tartă cu fructe din compot
Tartă cu fructe din compot, special pentru cei cărora le plac deserturile dulci-acrișoare. O rețetă simplă, pe care o poate face oricine! 1. Se amestecă untul tăiat cubuleţe cu făina, după care se adaugă oul, bătut cu zahărul. Se frământă până se obţine un aluat moale, care se pune în folie de plastic şi se […]
Iepuraşii jucăuşi
1. Pentru blat, se freacă untul cu zahărul şi gălbenuşurile, apoi se adaugă laptele şi 2/3 din făină amestecată cu praful de copt, iar la sfârşit albuşurile bătute spumă cu restul de făină. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 40 minute. După 30 […]
Tort “Aroma primăverii”
1. Pentru blat, ciocolata rasă se amestecă la cald cu untul, apoi se lasă să se răcească şi se amestecă cu gălbenuşurile frecate cu zahărul, făina cernută cu amidonul şi praful de copt şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace, la foc potrivit, 25-30 minute. Când […]
Tartă Silke
1. Pentru prepararea blatului se amestecă făina, oul, untul, zahărul şi un praf de sare. Se frământă, iar aluatul obţinut se dă la rece pentru cel puţin o oră. Apoi se coace în forma unsă cu grăsime, în cuptorul bine încins, la foc iute, timp de 10 minute. 2. Pentru cremă, se bate brânza proaspătă […]
Surpriză cu brânză dulce şi ananas
1. Se freacă gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr şi apa fierbinte. Albuşurile se bat spumă cu restul de zahăr, se încorporează în gălbenuşuri şi se amestecă cu făina cernută cu praful de copt. 2. Aluatul se toarnă în forma unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc moderat, 45 […]
Tort cu cafea şi cremă de coniac
1. Se dizolvă cafeaua cu 2 linguri de apă caldă şi se amestecă cu gălbenuşurile frecate cu 100 g zahăr şi zahărul vanilat, făina cernută cu praful de copt şi amidonul şi se încorporează uşor în albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr. Se toarnă aluatul în forma de tort unsă cu unt şi tapetată […]
Tort cu fructe de pădure
1. Se frământă aluatul fraged, se înveleşte în folie alimentară şi se dă 30 de minute la frigider. Apoi se întinde cu sucitorul o foaie subţire, se aşază în forma de tort unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se coace 20 minute la foc potrivit, în cuptorul încins dinainte. 2. Pentru blat, se […]
Prajitură cu mandarine și caise
1. Albuşurile se bat spumă odată cu zahărul şi se adaugă gălbenuşurile, amestecate înainte cu 50 ml ulei. Se adaugă făina în ploaie, amestecând bine, apoi coaja de portocale şi scorţişoara. Aluatul se toarnă într-o tavă unsă, tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 minute. 2. Se […]