Tort cu piersici şi ciocolată

1. Gelatina se lasă la înmuiat în lapte pentru câteva minute, apoi se pune la foc mic şi se amestecă până se dizolvă. Atenţie, nu trebuie să fiarbă! 2. Se ia de pe foc, se adaugă brânza de vaci şi se amestecă până se omogenizează. Se aşază un rând de pişcoturi într-o formă de tort […]

Desert răcoros cu coacăze şi vişine

1. Blatul se unge cu ulei, se presară cu puţin zahăr pudră şi se prinde cu o formă de tort detaşabilă. Mascarpone se amestecă cu cele 200 g de zahăr pudră şi cu frişca. Se adaugă gelatina dizolvată şi se omogenizează. 2. Crema se împarte în două părţi. O parte se amestecă cu vişinele şi […]

Tort fantezie cu cireşe

1. Marmelada se amestecă cu două linguri de apă şi se întinde pe blatul de jos. Cireşele se spală, li se scot sâmburii şi se lasă la scurs. 2. Smântâna se bate cu întăritorul de frişcă şi cu două linguriţe de zahăr. O treime din ea se întinde peste marmeladă, iar deasupra se pun 100 […]

Tartă cu caise

1. Se spală şi se curăţă caise­le şi se lasă la scurs. Se pune cuptorul la încins. 2. Se bat ouăle cu zahărul şi praful de sare. Se adaugă untul înmuiat şi coaja de lămâie şi se bat bine până ce se obţine o cremă fină, spumoasă. 3. Se dizolvă praful de copt în lapte […]

Prăjitură diplomat cu căpşuni

1. Se separă fructele din compot şi se stropesc cu zeama de lămâie. Gelatina se pune la înmuiat în sucul din compot circa 10 minute. Se toarnă gelatina peste fructele din compot şi se amestecă la cald în jur de 2 minute. Se lasă la răcit. 2. Se bate smântâna cu zahărul până ce se […]

Tartă cu cremă de vanilie şi zmeură

1. Aluatul, lăsat în prealabil să se dezgheţe, se pune pe o planşetă presărată cu făină şi se decupează după forma tăvii. Între timp, se pune cuptorul la încins. 2. Se tapetează tava cu hârtie de copt şi se pune aluatul. Se bagă tava în cuptorul bine încins (la circa 200°C) şi se lasă la […]

Îngheţată de pepene galben

1. Pulpa de pepene galben se pasează cu o furculiţă sau cu ajutorului unui blender, apoi se amestecă cu 50 g de zahăr. 2. Gălbenuşurile se pun într-un vas cu restul de zahăr şi zahărul vanilat şi se bat cu mixerul până se obţine o cremă densă şi se topeşte tot zahărul. Peste această compoziţie […]

Îngheţată asortată cu bomboane de ciocolată

1. Se bate smântâna cu 150 g de zahăr până se obţine frişca, apoi se lasă la frigider. 2. Albuşurile se separă de gălbenuşuri şi se bat spumă. Se adaugă apoi zahărul şi vanilia şi se bat în continuare până se obţine o consistenţă tare. Se pun apoi gălbenuşurile şi se amestecă uşor până se […]

Îngheţată de fistic şi mere verzi

1. Se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul tos şi esenţa de migdale şi se bat cu mixerul în continuare, până când se întăresc. Amidonul cernut ca să nu aibă cocoloaşe se diluează în laptele rece, apoi se pune la bain-marie, până se îngroaşă. 2. După ce s-a luat de pe foc, se lasă […]

«Sweet Strawberry»

1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. 2. Albuşurile şi zeama de lămâie se bat spumă cu mixerul până când compoziţia nu se mai des­prinde de castron, apoi se adaugă zahărul şi se mai bate încă 3 minute. 3. Pentru sirop: se spală şi se curăţă căpşunile de codiţe, apoi se taie în bucăţi. Se pasează […]