Desert
Tartă cu mandarine
Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul până când se obţine o pastă omogenă. Se adaugă apa şi se încorporează, treptat, făina, în care s-a amestecat praful de copt. La sfârşit, se adaugă albuşurile şi se dă coca la frigider timp de 30 de minute. Se tapetează forma de tartă cu hârtie de copt, se întinde aluatul […]
Prăjitură cu banane
Se freacă untul cu zahărul, până când se formează o spumă. Se adaugă oul, sarea, bicarbonatul dizolvat în lapte şi se amestecă bine. Se înglobează apoi în acest amestec făina şi se frământă un aluat consistent. Se dă coca la frigider aproximativ 40 de minute, apoi se întinde o foaie subţire de patru-cinci milimetri. În […]
Tort exotic de clătite
Se pune făina într-un vas, se face o adâncitură în mijlocul ei şi se sparg ouăle înăuntru. Se adaugă uleiul, sarea şi un pic de lapte. Se amestecă bine până se omogenizează, după care se adaugă restul de lapte, până ce va căpăta o consistenţă lichidă. Se pune în tigaie o linguriţă de ulei, se […]
Tort mousse de ciocolată
Se separă gălbenuşurile de albuşuri şi se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi cu zahărul vanilat până se obţine o cremă groasă. Se freacă untul spumă cu o lingură de lapte fierbinte şi se pune în compoziţia de gălbenuşuri. În aceeaşi compoziţie, se pune şi ciocolata topită, apa, făina şi cacaua. Se amestecă bine, după care […]
Minigogoşi cu cremă de vanilie
Se pune uleiul cu apa la fiert. Când începe să fiarbă, se adaugă treptat făina, amestecându- se bine până se desprinde aluatul de pe marginea cratiţei. Se lasă la răcit şi se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând continuu până se omogenizează. Se tapetează o tavă cu unt şi făină. Se ia cu linguriţa din […]
Desert cu brânză dulce
Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele şi se frământă bine, până se formează o cocă nelipicioasă. Se înveleşte cu o folie şi se pune în frigider o oră. Se preîncălzeşte cuptorul. Se întinde o foaie de aluat şi se pune pe tava tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor aproximativ 7 minute. Între […]
Tort “Amadeus”
Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie, gălbenuşurile frecate cu un praf de sare şi, la sfârşit, cacaua şi făina cernute. Se toarnă compoziţia de blat în forma tapetată cu hârtie pentru copt şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. Se coace la foc potrivit aproximativ 40 de minute. […]
Pricomigdale
Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul în ploaie, zahărul vanilat şi se bat în continuare. Pentru a obţine o compoziţie consistentă de bezea, se bat cu mixerul aproximativ 40 de minute. Între timp, nucile coapte se macină şi se adaugă în compoziţia de bezea. Se amestecă uşor până se omogenizează. Se încălzeşte cuptorul în […]
Cremă caramel cu fructe de pădure
Se pune laptele să se încălzească, apoi se adaugă batonul de vanilie. Separat, se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare, apoi se adaugă gălbenuşurile, zahărul în ploaie şi laptele căduţ şi se bat în continuare 5-10 minute. Se pune zahărul într-o cratiţă şi se topeşte la foc mic. După ce a căpătat […]
Prăjitură “Amaris”
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă gălbenuşurile, zahărul tos, făina şi vanilia şi se bat bine în continuare. Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie pentru copt şi se bagă în cuptor. După ce s-a copt, se scoate din cuptor şi se lasă blatul la răcit. Separat, se […]