Prăjitură paleo fără gluten cu afine

Învaţă să prepari o prăjitură paleo, fără făină, deci fără gluten, fără zahăr şi cu o aromă naturalăd e cocos minunată. Încinge cuptorul la foc mediu. Unge o formă de cozonac sau pâine cu ulei de cocos. Amestecă făina de cocos, praful de copt şi sarea într-un castron. Într-un alt castron, amestecă ouăle, laptele de […]

Prăjitură cartof

Învaţă să prepari o prăjitură clasică, simplă şi delicioasă, cu multă ciocolată şi arome naturale. Vezi cum se face prăjitura cartof, ca la cofetărie. Mod de preparare: Se pun biscuiţii într-un blender sau robot de bucătărie şi se pisează bine. Separat, untul se topeşte cu zahărul într-o cratiţă, apoi se adaugă pudra de cacao, laptele […]

Cum să faci savarină

Învaţă să prepari o prăjitură clasică, însiropată şi plină de frişcă, cu jeleul roşu tradiţional. Vezi cum să faci savarină la tine acasă. Mod de preparare: Se amestecă făina cu laptele, drojdia şi zahărul. Apoi, urmează ouăle, uleiul, sarea şi amestecaţi aluatul timp de 5 minute, până la omogenizare. Se lasă la dospit circa 30 […]

Pacheţele cu piersici

Învaţă să prepari nişte produse delicioase de patiserie cu piersici aromate. În Franţa se numesc „vol au vent”, dar tu vei face pacheţele cu piersici. Mod de preparare: Desfă pachetul de aluat franţuzesc şi împătureşte o foaie în două. Taie aluatul de foitaj cu un pahar sau ceaşcă mică, în discuri şi înşiră-le pe o […]

Ruladă cu spumă de afine

Învaţă să prepari o ruladă delicioasă, umplută cu spumă uşoară de afine şi frişcă. Mod de preparare: Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile se amestecă cu 5 linguri de zahăr. Se adaugă uleiul în fir subţire, apoi spuma de albuş. Se toarnă făina amestecată cu praf de copt […]

Prăjitură răsturnată cu prune

Prepară rapid şi uşor o variantă românească de Tartă Tatin, cu prune în loc de mere. Prunele sunt de sezon, au o aromă puternică şi sunt delicioase. Mod de preparare: Încingeţi cuptorul la foc mediu, 180 de grade. Se unge cu unt sau ulei o formă de tort cu amrgine detaşabilă. Se curăţă şi se […]

Cum faci Nutella vegană acasă

Învaţă să prepari Nutella chiar la tine acasă, fără aditivi şi foarte rapid. Copiii vor putea servi o gustare dulce sănătoasă, fără chimicale şi zahăr în exces. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 180 de grade. Împrăştie alunele de pădure pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coace.le pentru circa 10 minute. Ai […]

Pavlova cu zmeură

Învaţă să prepari o prăjitură simplă de vară, după o reţetă clasică, la care adaugi zmeură aromată. Toată familia o să o iubească. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 150 de grade şi se tapetează o tavă mare cu hârtie de copt. Se bat albuşurile cu zahărul până se face o spumă lucioasă. Se […]

Batoane cu mascarpone şi caramel

Învaţă să prepari nişte batoane cu cremă de brânză mascarpone, ciocolată şi caramel, un desert păcătos, dar delicios, numai bun pentru zilele de vară. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 180 de grade. Unge o tavă cu ulei şi tapetează cu hârtie de copt. Amestecă untul cu zahărul, praful de copt, sarea, laptele, esenţa de […]

Cum faci budincă de ricotta într-un minut

Ai oaspeţi nepoftiţi şi trebuie să prepari un desert ultrarapid? Învaţă să prepari budincă de ricotta într-un minut. Mod de preparare: Amestecă brânza ricotta cu lichiorul şi mierea. Umple câteva castroane de îngheţată şi dă la congelator 20 de minute. Serveşte cu pudră de cacao şi lichior sau miere deasupra. Adaugă fructe proaspete: afine, mure, […]