Prăjitură cu lămâie

Învaţă să prepari o prăjitură cu lămâie delicioasă în timp record. Mod de preparare: Acoperă o tavă pentru prăjituri cu folie de aluminiu. Amestecă făina. Zahărul pudră şi sarea într-un blender şi amestecă 2 secunde. Adaugă untul  şi amestecă bine. Presară aluatul sfărâmicios pe folia de aluminiu şi apasă bine, până obţii un strat uniform […]

Tort Catifea Roşie cu glazură

Învaţă să prepari un tort spectaculos numit Catifea Roşie, aromat, simplu de făcut şi glazurat ca pentru ocazii festive. Mod de preparare: Încinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade. Unge cu ulei şi tapetează cu hârtie de copt o tavă pentru tort. Într-un castron mediu, amestecă făina, praful de copt şi sarea. Separat, amestecă […]

Tartă cu mure

Învaţă să prepari o tartă simplă şi rapidă cu mure de sezon. Arată spectaculos şi este absolut delicioasă. Mod de preparare: Într-un castron mare se amestecă făina, migdalele, zahărul brun şi sarea. Se adaugă fulgii de unt şi apa rece şi se frământă bine. Se formează o bilă de aluat şi se dă la frigider […]

Tartă Tatin cu pere

Învaţă să prepari o tartă Tatin cu pere în loc de mere, care va fi mai aromată şi mai interesantă, mai ales dacă nu ai mai gătit demult o prăjitură. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 200 de grade, treapta 6 şi pune o tavă de tort pe foc. Caramelizează zahărul, amestecând continuu. Adaugă untul, […]

Prăjitura kinder bueno

Învaţă să prepari o prăjitură interesantă şi delicioasă, cu cremă kinder bueno. Mod de preparare: Topeşte untul şi pisează biscuiţii, apoi amestecă cele două ingrediente. Unge o tavă cu ulei. Presează blatul într-o tavă de prăjituri. Bate cu mixerul crema de brânză şi, separat, prepară frişca, apoi adaugă zahărul pudră în frişcă. Pune la topit […]

Tort krantz ca la cofetărie

Învaţă să prepari un tort krantz ca la cofetărie, cu nuci şi cremă delicioasă. Mod de preparare: Pentru blat, bateţi albuşurile cu zahărul, până devin spumă, apoi adăugaţi gălbenuşurile treptat, urmate de nuci şi făină. Se toarnă aluatul într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc mediu, 180 de grade […]

Tort ecler cu ciocolată

Învaţă cum să prepari un tort ecler cu ciocolată, cu celebrul aluat opărit, atât de gustos şi rafinat, după o reţetă simplă şi rapidă. Mod de preparare: Pentru aluatul opărit se pune apă la fiert, cu bucăţi de unt şi un praf de sare. Când untul s-a topit, daţi cratiţa deoparte şi adăugaţi făina în […]

Tort Bounty cu nucă de cocos

Dacă ciocolata Bounty este preferata ta, învaţă să prepari un tort cu cremă de nucă de cocos ca în Caraibe, rapid şi uşor. Mod de preparare: Amestecă untul cu zahărul , apoi adaugă ouăle, unul câte unul, laptele şi restul de ingrediente uscate pentru blat. Unge o tavă de tort şi tapetează cu hârtie de […]

Batoane cu migdale

Învaţă să prepari nişte delicioase batoane cu migdale, sănătoase şi naturale, uşor de făcut. Mod de preparare: Pune biscuiţii cu graham într-un singur strat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă deoparte. Prăjeşte migdalele circa 5 minute într-o tigaie, sau până când simţi aroma de migdale în bucătărie. Topeşte untul într-un vas, pe […]

Tartă surpriză cu vinete şi caramel

Învaţă să prepari o tartă Tatin surprinzătoare cu vinete, piper negru şi caramel ca să impresionezi oaspeţii şi familia. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 200 de grade . Întinde aluatul de foitaj într-un pătrat mare şi taie o formă rotundă, cu o farfurie, sau chiar cu inelul de la o formă de tort. Pune […]