Desert
Tartă Tatin a la Jamie Oliver
Tarta Tatin este unul din cele mai cunoscute deserturi cu mere, iar Chef Jamie Oliver are o rețetă specială, foarte simplă cu numai 7 ingrediente ușor de procurat. Iată cum se face Tarta Tatin a la Jamie Oliver. 1. Se încălzește cuptorul la aproximativ 190 de grade. 2. Se presară o mână de făină pe […]
Prăjitură în straturi cu biscuiți Oreo (fără coacere)
O prăjitură foarte cremoasă și gustoasă fără coacere, cu blat din biscuiți Oreo. Să vedem o rețetă simplă! 1. Biscuiți se zdrobesc, fie la robotul de bucătărie, fie se pun într-o pungă și se apasă cu o sticlă. O jumătate de ceașcă din bucățile rezultate se pot păstra pentru la final, pentru a orna prăjitura. […]
Clătite Suzette cu portocale a la Gordon Ramsay
Clătitele Suzette a la Gordon Ramsay conțin felii și un sos delicios de portocale, iar aluatul este delicios. Rețeta lui Chef Gordon aici: 1. Într-un bol mare se amestecă făina și sarea. Se adaugă cu grijă ouăle bătute, untul, laptele și coaja rasă de la cele 3 portocale. 2. Portocalele se storc cu mâna și […]
Inghetata de banane si sirop de cirese (fara zahar)
O înghețată de babane cu sirop de cireșe, fără zahăr și fără lapte. Naturală, delicioasă și dietetică. O rețetă foarte simplă: 1. Bananele se taie felii groase si se pun la inghetat in congelator (1-2 ore). 2. Se pun la foc mic intr-un recipient ciresele si visinele cu praful de vanilie (sau baton), zeama de […]
Prăjitură răsturnată cu prune a la Jamie Oliver
Prăjitura răsturnată cu prune este una din cele mai cunoscute rețete ale lui Jamie Oliver. Se face ușor și este absolut delicioasă. 1. Se încălzește cuptorul la aproximativ 180 de grade Celsius. 2. 50 de grame de unt se pun într-o tigaie cu diametrul de 20 de centimetri (tigaia trebuie sa fie rezistentă la cuptor). […]
Chec cu portocale
Chec cu portocale delicios şi uşor de făcut după o reţetă simplă. Vezi cum se face! 1. Se freacă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi se adaugă ouăle, unul câte unul. Se rade portocala şi se stoarce. Se adaugă în compoziţie, la fel şi praful de sare şi coaja de portocală, şi se încorporează […]
Biluţe rapide cu afine
Învaţă să prepari biluţe rapide şi delicioase cu afine. Sunt pline de energie şi de antioxidanţi. Pune afinele într-un castron mare şi opăreşte-le cu apă fierbinte. Pune un capac şi lasă-le să stea la abur circa 1 oră. Pune afinele într-un blender sau robot şi amestecă restul de ingrediente, în afară de nuca de […]
Tort Stracciatella
1. Se bat galbenusurile cu zaharul si cu un praf de sare. Se adauga laptele, zaharul vanilat, iar compoziţia se pune pe foc si se amesteca încontinuu. 2. Se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga gelatina hidratata. 3. Între timp, se mixeaza 500 ml frisca, dupa care se încorporeaza compoziţia preparata anterior. Se […]
Grătar inedit cu mango şi ananas
Învaţă să prepari un grătar neobişnuit, cu fructe aromate ca mango şi ananas, pe care le poţi servi după mici şi pulpe de pui, ca să impresionezi prietenii şi familia. Mod de preparare: Curăţă fructele şi împarte ananasul în două jumătăţi. Prima jumătate o cureţi de centrul fibros şi o tai rondele mari, pe care […]
Cum să faci îngheţată prăjită
Învaţă să prepari un desert inedit şi, teoretic, imposibil. Vezi cum poţi să faci îngheţată prăjită şi să impresionezi pe toată lumea. Mod de preparare: Pune cupe de îngheţată scoase cu lingura pe o coală de hârtie de copt şi dă la congelator circa 2 ore, pentru mai multă fermitate. Amestecă fulgii de porumb pisaţi […]