Bezea cu fructe si ciocolata

Bezeaua cu fructe şi ciocolată nu este uşor de făcut, dar merită tot efortul. Iată o reţetă uşor de urmat! 1.    Pentru bezea, apa si zaharul se pun pe foc pentru a le transforma în sirop si, în paralel, se bat albusurile spuma. 2.    Când albusurile s-au semitransformat în spuma, se micsoreaza viteza mixerului, se […]

Cum faci eugenii în casă

Învaţă să faci biscuiţii tăi preferaţi din copilărie în casă, cu puţine ingrediente. Vezi cum se fac eugenii în casă. Mod de preparare: Se cerne făina într-un bol și se adaugă untul moale, gălbenușurile, sarea, coaja de lămâie, zahărul vanilat, făina cernută și migdalele măcinate. Se amestecă ușor cu o lingură și dacă aluatul este […]

Bounty din 3 ingrediente

Învaţă să prepari batoane de ciocolată cu cocos tip Bounty din numai 3 ingrediente. Mod de preparare: Amestecă nuca de cocos cu laptele condensat îndulcit într-un castron. Formează cu mâinile curate batoane de pastă de cocos lipicioasă. Tapetează o tavă mare cu hârtie de copt şi aşează batoanele de cocos pe hârtie. Dă batoanele la […]

Prăjitura şireată

Învaţă să prepari o prăjitură şireată, care se separă în mod misterios şi arată spectaculos la sfârşit, după ce o scoţi din cuptor. Mod de preparare: Frecaţi untul moale cu 150 grame din zahăr, până devine spumos. Adăugaţi treptat gălbenuşurile, apoi făina, laptele, Bateţi albuşurile cu restul de zahăr, zahărul vanilat şi esenţa de rom. […]

Prăjitura magică

Învaţă să prepari o prăjitură magică, uşoară şi rapidă, cu lapte sănătos. Se numește așa pentru că nu trebuie decât să amesteci 7 ingrediente, iar in scurt timp ai o prăjitură ”adevărată”. În cuptor, acest aluat special formează trei straturi cu texturi și aspecte diferite, astfel că nu mai trebuie să prepari separat blatul, umplutura […]

Gogoşi rapide fără dospit

Învaţă să faci nişte gogoşi rapide, fără dospit, pentru tine şi familia ta. Mod de preparare: Amestecaţi bine într-un castron ouăle cu iaurt, esenţa de rom, zeama de la o lămâie, zaharul şi sarea. Amestecaţi separat praful de copt cu făina. Înglobaţi făina în aluatul umed şi amestecaţi bine, până la omogenizare. Într-o cratiţă sau […]

Cornuleţe cu gem şi nuci

Cornuleţe cu gem şi nuci foarte gustoase şi foarte uşor de făcut. Iată cât de simplă e reţeta! 1.   Se cerne făina într-un bol, se face o gaură la mijloc şi se pune margarina moale, sarea, oul, zahărul, coaja de lămâie, apa şi oţetul. 2.   Se încorporează toate ingredientele şi se obţine un aluat tare […]

Tort fantezie de portocale

Tort fantezie de portocale perfect pentru sărbătorile din familie. Vezi o reţetă foarte simplă! 1.   Pentru blat, se topeşte untul şi se sfărâ­mă biscuiţii în blender. Apoi se amestecă untul cu biscuiţii, se adaugă siropul de agave şi blatul e gata. Compoziţia astfel rezultată se întinde şi se presează pe fundul unei tăvi de tort […]

Ciocolată de casă cu nucă

O ciocolată de casă cu nucă foarte uşor de făcut şi absolut delicioasă. Vezi una din cele mai simple reţete. 1.   Se amestecă laptele praf cu cacaua și apoi se cern. Zahărul și 150 ml de apă se fierb circa 10 minute, până se obține un sirop cleios. Se trage vasul de pe foc și […]

Prăjitură purceluş

Prăjitura purceluş arată foarte bine, iar gustul e pe măsură. Încearcă această reţetă simplă: 1.   Se pune făina într-un vas, se face o gaură la mijloc, se adaugă drojdia, laptele călduţ, zahărul, untul topit şi răcit, un ou, gălbenuşul şi sarea. Se frământă bine aluatul şi se pune la crescut o oră. 2.   Se întinde […]