Melci glazuraţi

Melcii glazuraţi sunt inspiraţi dintr-o reţetă tradiţională daneză. Se fac uşor şi au un gust pe care nu-l vei uita. 1.   Laptele cu untul se pun pe foc şi, după ce se topeşte untul, se trage de pe foc. Se adaugă făina şi drojdia. Se amestecă foarte bine. Se lasă apoi să crească 30 de […]

Rulouri cu mere

Rulourile cu mere arată foarte bine, au un gust pe măsură şi sunt gata în numai 30 de minute cu 4 ingrediente. 1.   Aluatul congelat se desface din pachet şi se lasă la decongelat pe masa de lucru. 2.   Între timp, merele se curăţă de căsuţa cu sâmburi şi fiecare felie de măr se taie […]

Prăjitură inteligenta cu răvaş

Prăjitura inteligenta cu răvaş e şi gustoasă, şi aspectuoasă, şi distractivă. Iar reţeta nu e grea deloc. 1.   Pentru blat, se amestecă ouăle cu jumătate din cantitatea de zahăr până ce se albesc. Se pun apoi smântâna şi untul topit, se amestecă şi se continuă cu făina şi praful de copt. 2.   Pentru umplutură, brânza […]

Baigli cu mac

Baigli cu mac este o ruladă delicioasă şi foarte aspectuoasă, iar reţeta e destul de simplă. Încearcă şi tu! 1.   Pentru aluat, se amestecă făina, sarea, zahărul vanilat și cel tos, untul şi se adau­gă drojdia desfăcută în laptele călduţ. Se adaugă gălbenuşurile şi încă puţin lapte care să ajute la legarea aluatului. Se lasă […]

Cozonac nefrământat

Cozonacul nefrământat e rapid, gustos şi arată foarte bine. Iată o reţetă simplă de cozonac! 1.   Se amestecă ouăle cu laptele, zahărul, drojdia şi sarea şi se lasă în bucătărie timp de o noapte. 2.   A doua zi, se pun aromele şi făina și se amestecă. Se încinge uleiul care trebuie turnat în fir subţire […]

Tort cu cremă fină de cacao

Tort cu cremă fină de cacao uşor de făcut după o reţetă rapidă. Încearcă şi tu! 1.   Se unge cu unt şi se tapetează cu făină o tavă cu pereţi detaşabili şi apoi se pune la frigider. Ouăle se bat cu zahărul. Se pune vasul cu compoziția la bain-marie şi se bate cu telul 5 […]

Tort cu marțipan

Un tort cu marţipan cu un gust delicios pe măsura aspectului. O reţetă medie ca dificultate, care merită tot efortul. 1.   Pentru aluat, se amestecă untul cu za­hărul pentru a obţine un amestec cremos în care se adaugă ouăle şi se amestecă. 2.   Se adaugă făina amestecată în prea­labil cu gemul, praful de copt și […]

Tort regal cu fructe

 Tort regal cu fructe perfect pentru ocazii speciale, dar şi pentru mesele înfamilie. Iată o reţetă simplă: 1.   Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, adăugând din când în când câte o lingu­ră de apă, până se obţine o compoziţie ca de maioneză. 2.   Separat, se amestecă făina cu praful de copt, făina de migdale şi nuca […]

Şarlotă cu smântână

O şarlotă cu smântână delicioasă, gata în 30 de minute, fără coacere. Iată o reţetă simplă: 1. Se prepara gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj si se lasa deoparte. 2. Smântâna foarte bine scursa se bate cu zaharul si apoi se amesteca cu gelatina. 3. Într-un vas adânc se pun piscoturile unul lânga altul si […]

Sirop de trandafiri

Învaţă să prepari un sirop de trandafiri cu care să-ţi impresionezi oaspeţii în zilele toride de vară. Mod de preparare: Puneţi apa la fiert, când dă în clocot, adăugaţi petalele de trandafir spălate şi curăţate. După câteva minute pe foc, petalele se strecoară şi în lichidul rămas se adaugă sarea de lămâie. Din verzuie, apa […]