Desert
Prăjitură şah-mat
Prăjitura şah-mat arată foarte bine şi este incredibil de bună. Reţeta e foarte simplă! 1. Se mixează gălbenuşurile cu zahărul şi, după ce se albeşte crema, se adaugă făina. Se adaugă spuma obţinută din mixarea albuşurilor cu un praf de sare. 2. Se separă în două părţi egale amestecul, într-una se pune vanilie şi în […]
Gogoşele cu cremă
Gogoşele cu cremă de lapte şi glazură de ciocolată – sunt foarte bune şi se face repede. Iată reţeta! 1. Pentru aluat, într-o crăticioară se pun la fiert 250 ml apă cu untul tăiat bucăţele. Când a fiert, se stinge focul şi se pune făina toată odată. Se amestecă energic până se obţine un aluat […]
Prăjitură inel aromată
Prăjitura inel e aromată, gustoasă şi perfectă pentru ocazii speciale. Iată cât de simpă e reţetă! 1. Se mixează untul moale, coaja de portocale şi zahărul pudră până ce amestecul se albeşte şi îşi dublează volumul. Se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, amestecând după fiecare. 2. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt Dr. […]
Prăjitură tub cu cireşe
Învaţă să prepari nişte prăjiturele în formă de tub tip canoli italieneşti cu cireşe de sezon. Adaugă frişcă şi ai un desert divin, bun pentru toată familia. Mod de preparare: Încălzeşte cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă mare, apoi tapetează cu hârtie de copt. Amestecă albuşurile, zahărul, uleiul de rapiţă, untul topit, […]
Ruladă delicioasă cu vanilie
Îți plac ruladele? Atunci trebuie să încerci această rețetă de ruladă delicioasă cu vanilie! 1. Pentru aluat, se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se freaca bine cu zaharul pâna ce se albesc. Apoi, se adauga faina si amidonul, se amesteca si se încoporeaza delicat albusurile. Se toarna aluatul într-o tava de copt tapetata cu hârtie si se coace 10 […]
Bruschete surpriză cu fructe de pădure
Învaţă să prepari nişte bruschete surpriză, care, în loc de brânză de capră şi busuioc conţin fructe de pădure şi zahăr pudră. Mod de preparare: Taie pâinea felii de 1 cm grosime, prăjeşte-le în prăjitor, sau în tigaie şi unge fiecare felie cu puţin unt nesărat, când feliile sunt încă fierbinţi. Freacă super crema de […]
Ruladă însiropată cu castane
Ai mâncat până acum castane? Sunt aromate și dulcege. Mai mult de atât, fac o ruladă însiropată super! 1. Pentru aluat, se freaca ouale cu zaharul pâna ce se obține un aluat spumos. Se bat albusurile spuma si se pun peste crema de galbenus. Se pun alternativ faina cu amidonul, apoi laptele si se amesteca delicat. 2. Se […]
Plăcintă imposibilă
Plăcinta imposibilă se numeşte aşa fiindcă pare să-şi formeze singură un blat crocant delicios, în timp ce mijlocul rămâne moale şi cremos. E foarte uşor de făcut. Iată reţeta! 1. Se amestecă bine toate ingredientele. Se poate folosi un blender. 2. Se pune compoziţia într-un vas bine uns. 3. Se coace la 175 de grade […]
Tort Buturugă
Tort Buturugă, un desert tradiţional franţuzesc, care se pregăteşte de Sărbători. Iată o reţetă simplă! 1. Se amestecă bine cinci gălbenuşuri cu zahărul pudră, după care se adaugă nuca măcinată şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt care se dă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. 2. […]
Tort de ciocolată însiropat
Tort de ciocolată însiropat cu blat pufos care arată spectaculos şi se face uşor. Iată reţeta! 1. Pentru blat: se bat albuşurile spumă cu zahărul, după care se adaugă apa şi găl¬benuşurile. Se încorporează apoi cacaua şi făina cu praful de copt. Se toarnă com¬poziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă […]