Desert
Batoane cu goji
Batoane cu goji şi fulgi de ovăz – îţi dau energie şi potolesc foamea oriunde ai fi. Iată reţeta. 1. Fulgii de ovăz se mixează pentru a obţine fulgi mai fini care se amestecă apoi cu sarea, scorţişoara, fructele de goji, nucile mărunţite şi stafidele. 2. În alt vas, untul de arahide se mixează cu […]
Clătite americane cu goji
Clătite americane cu goji, pufoase, gustoase şi foarte sănătoase. Iată reţeta. 1. Ouăle se separă. Albuşurile se bat spumă şi se dau la rece. 2. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, făina, laptele şi brânza de vaci fărâmiţată înainte. 3. Se adaugă fructele de goji şi spuma de albuş. 4. În tigaia cu unt încins se […]
Bomboane sănătoase
Bomboane sănătoase pe care le poţi prepara în casă din fructe uscate şi brînză delicioasă. Uite cât de uşor se fac! 1. Fructele de goji bine uscate se macină în râşniţa electrică şi apoi praful se cerne. 2. Brânza de vaci se mixează cu mierea şi, după ce se obţine un amestec omogen, se adaugă […]
Compot oriental de vişine
Compotul oriental de vişine se face uşor şi are un gust deosebit. Iată cât de simplă e reţeta. 1. Vişinele se spală şi se pun în borcane cu tot cu sâmburi, îndesându-le uşor. 2. Apa, zahărul şi cardamonul se pun la fiert şi se lasă să se răcească. Apoi se toarnă peste vişine. 3. Borcanele […]
Aperitiv de vişine
Un aperitiv de vişine cu vin roşu, numai bun de servit invitaţilor. Iată cât de uşor se face. 1. Sâmburii de vișine se zdrobesc uşor, cât să se deschidă puţin, şi se pun într-un borcan mare. 2. Se adaugă vinul, frunzele şi zahărul şi se amestecă bine. Se lasă aşa pentru 5 zile, timp în […]
Budincă regală
Învaţă să prepari o budincă regală, demnă de o adevărată regină. Mod de preparare: 1. Pentru budincă, se amestecă zahărul, amidonul, cacaua cernută, cafeaua solubilă şi sarea. Se toarnă puţin câte puţin laptele şi se pune la foc. Din momentul în care fierbe, se reduce focul si, amestecând, se lasă un minut pe foc […]
Bezele cu piure de castane
Învaţă să prepari nişte bezele cu piure de castane delicioase. Mod de preparare: 1. Se mixează albuşurile la temperatura camerei întâi cu un praf de sare şi, din momentul în care începe să se formeze spuma, se pune zahărul, puţin câte puţin. 2. În tava tapetată cu hârtie de copt se pun 20 […]
Sirop de vişine nefiert
Un sirop de vişine foarte bun, care nu necesită fierbere, deci se face foarte uşor. Iată reţeta. 1. Fructele uşor zdrobite se pun într-un borcan mare de 5 litri. Se presară cu sarea de lămâie şi se toarnă un litru de apă rece. Se amestecă şi se lasă aşa până a doua zi. 2. A […]
Vişine în sirop
Vişine în sirop delicioase, un compot gustos pe care trebuie să-l ai în casă. 1. Într-o cratiţă se pun la fiert apa şi zahărul şi, când dă în clocot, se trage oala de pe foc şi se pun fructele spălate şi curăţate de sâmburi. 2. Se lasă aşa de pe o zi pe alta şi […]
Negresă cu fructe
Negresă cu fructe delicioasă, o combinaţie plăcută de ciocolată şi fructe acrişoare. Reţeta e foarte simplă. 1. Ciocolata ruptă bucăţi şi untul se topesc şi se amestecă bine. Ouăle se mixează cu zahărul, se adaugă făina, cacaua şi praful de copt. Apoi se adaugă smântâna, ciocolata şi untul topite. 2. În tava de cuptor tapetată […]