Tartă bogată

O tartă bogată cu gust deosebit, care se face foarte uşor. Iată reţeta. 1. Pentru aluat, se amestcă făina şi untul foarte rece tăiat bucăţele. După ce se frământă amestecul cu degetele şi se obţine un amestec nisipos, se adaugă oul, un praf de sare, zahărul, coaja de portocală şi două linguri cu lapte. Se […]

Prăjitură cu brânză şi caise

Prăjitură cu brînză şi caise, o combinaţie foarte gustoasă, după o reţetă simplă. 1. Într-o tigaie pe foc, se pune lingura de zahăr şi când începe să se topească se adaugă caisele rupte în două. Se lasă 5 minute pe foc şi se dau deoparte. 2. Se topeşte untul şi se lasă deoparte. Brânza se […]

Spumă de cocos

O spumă de cocos simplă şi delicioasă pe care trebuie să o încerci. Vezi reţeta! 1. Se pun foile de gelatină în apă rece pentru 10 minute şi, între timp, se pun pe foc laptele de cocos, zahărul şi fulgii. 2. După ce laptele s-a încălzit, se trage vasul de pe foc, se adaugă gelatina […]

Tartă cu cremă de banane şi jeleu de portocale

O tartă cu cremă de banane foarte gustoasă. Jeleul de portocale îi dă un gust deosebit! Vezi reţeta! 1. Pentru blat, se separă albuşurile şi se bat cu un praf de sare până se întăresc. Se adaugă zahărul şi se bat în continuare până capătă o consistenţă groasă. Se adaugă gălbenuşurile amestecate cu ule­iul, se […]

Tartă cu lămâie verde

O tartă cu lămâie delicioasă, după o reţetă simplă. E foarte uşoară şi răcoroasă. Vezi reţeta! 1.    Se mărunţesc biscuiţii şi apoi se amestecă bine cu untul topit. Cu amestecul rezultat se tapetează o tavă cu diametrul de 22 cm şi se dă la copt pentru 10 minute. Se scoate şi se lasă la răcit. […]

Tartă cu fructe

Încearcă o tartă cu multe fructe, absolut delicioasă. Reţeta aici e foarte simplă! 1.    Se taie untul cubuleţe şi se mixează cu zahărul şi cu gălbenuşul. Peste ele se pune laptele călduţ, coaja de la o lămâie şi zahărul vanilat. Se încorporează treptat şi făina şi se amestecă uşor 2-3 minute. 2.    Aluatul obținut se […]

Tartă cu ciocolată

Învaţă să prepari o tartă de ciocolată delicioasă, cu rom şi vanilie.   Mod de preparare: 1. Se prepara aluatul pentru blat: se topeşte margarina pâna devine cremoasa, apoi se amesteca cu faina cernuta, oul batut, esenţa, zaharul pudră si apa. Se framânta un aluat caruia, daca este prea lipicios, i se mai adauga puţina […]

Tarta cu portocale

Învaţă să prepari o tartă cu portocale aromată şi delicioasă.   Mod de preparare: 1. Pentru aluat, într-un vas se amesteca oul cu zaharul si sarea. Faina se pune pe masa de lucru, i se face un gol la mijloc si acolo se pune amestecul cu ou si untul moale (nu topit!). Se amesteca pâna […]

Chec cu portocale si cacao

Învaţă să prepari un chec cu portocale şi cacao festiv.   Mod de preparare: 1. Untul se freaca cu zaharul. Dupa ce acesta s-a topit, se adauga ouale, faina si praful de copt. 2. Se rade ciocolata si se adauga în amestec, se adauga si coaja de portocala, se amesteca usor si se toarna aluatul […]

Flan de portocale

Învaţă să prepari un flan de portocale aromat.   Mod de preparare: 1. Se spală foarte bine portocalele, chiar cu o perie, şi una dintre ele se curăţă de coajă sub formă de panglică. 2. Laptele se pune într-o crăticioară, se adaugă zahărul vanilat şi coaja rasă de portocală. Se fierb timp de 10 minute. […]