Alba ca Zapada

Învaţă să prepari o prăjitură Albă ca Zăpada cu lămâie aromată și foarte gustoasă. 1. Pentru foi se amesteca toate ingredientele si aluatul rezultat se împarte în trei. Se întind foile care se coc pe fundul tavii în jur de 5-8 minute, nu mai mult. 2. Pentru crema, se fierbe laptele si, între timp, ouale […]

Desert cu pere

Un desert dietetic delicios! Prepară şi tu această reţetă cu pere! 1.    Perele curaţate de coaja se pun la fiert cu doua cuisoare si apa timp de 10 minute. 2.    Între timp, faina se amesteca bine cu uleiul si sarea si apoi se toarna apa, puţin câte puţin pentru a ajuta legarea aluatului. 3.    Se […]

Brioşe cu afine şi fulgi de migdale

Îţi plac prăjiturile cu fructe de pădure? Încearcă această reţetă de brioşe cu afine şi fulgi de migdale! 1. Se amesteca ingredientele seci adica faina, zaharul, praful de copt si se lasa deoparte. 2. Oul se amesteca cu sucul de portocale, uleiul si coaja de portocala rasa. 3. Se unesc cele doua amestecuri, se încorporeaza […]

Brioşe cu glazură şi bomboane

Vrei un desert aspectuos care să-i impresioneze pe invitaţii tăi? Încearcă această reţetă de brioşe cu glazură şi bomboane! 1. Pentru brioşe, se rupe ciocolata în bucăţi care se pun să se topească la bain-marie, împreună cu două linguri de lapte. Apoi, după ce s-a încălzit bine, se retrage de pe foc şi se amestecă […]

Brioşe arămii cu ciocolată

Încearcă cea mai simplă reţetî de brioşe! Aceste brioşe arămii cu ciocolată se fac în numai o jumătate de oră şi arată foarte bine. 1. Se topeste untul si se lasa deoparte. Faina, zaharul, cacaua si praful de copt se amesteca si se lasa deoparte, din nou. 2. Se bat ouale si se amesteca cu […]

Panna cotta de vanilie şi ciocolată

Din smântână se pot face deserturi numeroase şi impresionante. Îţi propun o panna cotta de vanilie şi ciocolată pentru cei dragi: 1. Pentru crema de vanilie, într-o craticioara se pun laptele, smântâna, zaharul si vanilia. Se fierb amestecând mereu si, când da în clocot, se pune gelatina înmuiata si bine scursa. Se amesteca pentru a […]

Panna cotta de vanilie şi dulceaţă

Un desert delicat, cu aromă obraznică de vanilie, amestecată în dulceaţa de fructe. Cum poţi prepara şi tu o panna cotta minunată cu vanilie şi dulceaţă: 1. Se pune smântâna într-un vas cu cele doua pastai de vanilie si se lasa asa la frigider pentru 24 de ore. 2. În momentul prepararii, se scot pastaile […]

Panna cotta cu lămâie

Un desert gustos  cu care sigur vei impresiona oaspeţii! Prepară panna cotta cu lămâie la tine în bucătărie! 1. Se pun foile de gelatina în apa rece pentru a le înmuia. 2. La foc mediu, se încalzeste smântâna, se adauga zaharul si, dupa ce acesta s-a topit (fara sa dea în clocot), se adauga gelatina, […]

Brioşe cu mere şi scorţişoară

Îţi place combinaţia de mere şi scorţişoară? Încearc-o sub formă de brioşe! Cum ţi se pare această reţetă? 1. Merele se curaţa de coaja si sâmburi si se taie în cuburi mici care se stropesc cu suc de lamâie. 2. Se amesteca faina, sarea, scorţisoara, pudra de migdale, zaharul si praful de copt. Dupa ce […]

Brioşe fine cu ciocolată

Brioşele cu ciocolată sunt un desert clasic pe care trebuie să înveţi şi tu să-l prepari. Încearcă această reţetă uşoară! 1. Într-un vas, se freaca ouale cu zaharul pâna ce se albesc. Apoi, ciocolata si untul se topesc la bain-marie si se adauga peste crema din ou cu zahar. 2. Se amesteca faina cu praful […]