Cocteil hawaian

1. Ananasul se spală şi se taie pe jumătate. Se scoate miezul din interiorul fiecărei bucăţi, astfel încât din coaja de ananas să se formeze patru boluri, care se vor folosi pentru servirea salatei. 2. Merele se spală, se curăţă de coajă, apoi se taie felii. Portocalele şi grepfrutul se curăţă de coajă şi se […]

Mininapolitane cu cremă de ciocolată

1. Într-o crăticioară mai adâncă se pune zahărul tos şi se lasă la foc mic pe aragaz, pentru a se carame­liza. Se adaugă apoi laptele şi untul şi se amestecă bine în continuare, tot la foc mic. Se ia de pe foc şi se pun alunele tăiate mărunt. 2. Într-un castron, se bat cu mixerul […]

Aromă cubaneză

1. Pentru blat, ouăle se separă, iar gălbenuşurile se bat spumă adăugând pe rând zahărul, romul, sarea şi albuşurile bătute tari. Făina, pesme­tul şi praful de copt se amestecă bine şi se adaugă peste gălbenuşuri împreună cu glazura de ciocolată, migdalele şi untul. Se încălzeşte cuptorul, se tapetează o formă cu hârtie de copt şi […]

Delicioasa cu stafide

1. Se aprinde cuptorul, pentru a fi cât mai bine încins. Jumătate de pachet de unt se topeşte şi se toarnă în tava de copt. Apoi se bat ouăle spumă cu un praf de sare şi o lingură de zahăr. Amoniacul se stinge în sucul de lămâie şi se amestecă în iaurt. Se adaugă treptat […]

Plăcinta de Anul Nou

1. Din unt, făină, 80 g zahăr şi un gălbenuş se face un aluat, care se frământă bine şi se lasă apoi să se odihnească două ore. După aceea se împarte în două părţi. O parte mai mare pentru foaia de jos şi o parte mai mică pentru foaia care acoperă plăcinta. Se unge o […]

Cuibuşoare aromate

1. Se spală bine merele şi se sco­besc de miez. 2. Alunele şi migdalele se taie mărunt şi se prăjesc într-o tigaie. Se amestecă apoi cu smochinele mărunţite şi cu stafidele. 3. Se pune ames­tecul în mere şi se presară cu miere de albine. 4. Într-o tavă tape­tată cu unt se aşază merele umplute şi […]

Pălăriuţă cu ananas şi biscuiţi

1. Se înmoaie gelatina în apă rece. 2. Iaurtul se amestecă cu zeama de lămâie, nuca de cocos, zahărul pudră şi crema de smântână. 3. Între timp, gelatina se pune într-o tigaie şi se dizolvă la baie marină. Peste ea se adaugă compoziţia de iaurt cu nucă de cocos şi cremă de smântână şi se […]

Parfait de tiramisu cu zmeură

1. Gălbenuşurile se bat în baie de abur cu zahărul şi zahărul vanilat până când se dizolvă zahărul şi se formează o cremă groasă. 2. Se ia vasul de pe foc şi se dă la rece aproximativ 30 de minute. 3. Între timp se amestecă cu mixerul smântâna cu crema de mascarpone şi se dă […]

Şerbet de portocale

1. Într-o cratiţă specială pentru dul­ceaţă sau şerbet, care nu a fost folo­sită şi la prepararea mâncărurilor, se pun pe foc zahărul şi apa. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă aproxi­mativ un sfert de oră, când siropul ar trebui să înceapă să se lege. 2. Pentru a verifica dacă siropul este […]

Ploaie de vară

1. Se spală pepenii roşii şi se taie în jumătăţi. Se scobeşte fiecare jumătate în parte cu un cleşte pentru îngheţată, ca să i se dea miezului o formă rotundă. La fel se procedează şi cu pepenele galben. 2. Miezul de pepene roşu şi cel de pepene galben se pun apoi în cele patru jumătăţi […]