Pădurea fermecată

1. Se spală coacăzele, afinele şi zmeura, se curăţă de frunzuliţe şi se pun într-un castron mai mare. 2. Căpşunile şi strugurii, după ce s-au spălat şi curăţat de codiţe, se taie în bucăţele şi se pun şi ele peste celelalte fructe în castron. 3. Perele se curăţă de coajă şi se taie în bucăţi […]

Raza soarelui

1. Se spală pepenii galbeni şi se taie în jumătăţi. Se scobeşte fiecare jumătate în parte cu un cleşte pentru îngheţată, ca să i se dea miezului o formă rotundă. Dacă nu ai, poţi folosi o lin­gură sau un cuţit. Miezul tăiat se pune apoi înapoi în scobitura formată. 2. Piersicile se spală şi se […]

Cremă de ciocolată cu zmeură

1. Zmeura se spală şi se curăţă de frunzuliţe. Ciocolata rasă şi cafeaua se pun într-un ibric şi se amestecă deasupra unui vas cu apă caldă, până se topeşte toată ciocolata. 2. Separat, într-un alt vas se bat la bain marie gălbenuşurile cu zahărul pudră, iar albuşurile se bat spumă cu zahărul tos. Când crema […]

Cremă de căpşuni cu migdale

1.Căpşunile se spală şi se curăţă de codiţe. Se aleg câteva pentru ornat şi se pun deoparte, iar restul se taie în sferturi şi se presară cu două linguri de zahăr. Se pasează puţin cu furculiţa, apoi se mixează până se obţine un piure. Gelatina se lasă la înmuiat într-un pahar cu apă. 2.Laptele se […]

Spumă de căpşuni

1.Albuşurile se pun într-un castron şi se bat spumă. Se adaugă zeama de lămâie şi se bat în continuare,până ce spuma devine foarte densă şi nu se mai desprinde de pe tel. 2.Separat,într-un alt castron,sepun 200 g căpşuni tăiate în sferturi, după ce au fost spălate şi curăţate de codiţe. Se presară peste ele zahărul […]

Tort cu cremă de brânză şi căpşuni

1. Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se amestecă uşor cu găl-benuşurile şi făina. Se toarnă într-o tavă dreptun­ghiulară tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, circa 8 minute. Blatul copt se unge cu gem, se rulează, se împachetează într-o hârtie şi […]

Tort cu piersici şi ciocolată

1. Gelatina se lasă la înmuiat în lapte pentru câteva minute, apoi se pune la foc mic şi se amestecă până se dizolvă. Atenţie, nu trebuie să fiarbă! 2. Se ia de pe foc, se adaugă brânza de vaci şi se amestecă până se omogenizează. Se aşază un rând de pişcoturi într-o formă de tort […]

Desert răcoros cu coacăze şi vişine

1. Blatul se unge cu ulei, se presară cu puţin zahăr pudră şi se prinde cu o formă de tort detaşabilă. Mascarpone se amestecă cu cele 200 g de zahăr pudră şi cu frişca. Se adaugă gelatina dizolvată şi se omogenizează. 2. Crema se împarte în două părţi. O parte se amestecă cu vişinele şi […]

Tort fantezie cu cireşe

1. Marmelada se amestecă cu două linguri de apă şi se întinde pe blatul de jos. Cireşele se spală, li se scot sâmburii şi se lasă la scurs. 2. Smântâna se bate cu întăritorul de frişcă şi cu două linguriţe de zahăr. O treime din ea se întinde peste marmeladă, iar deasupra se pun 100 […]

Tartă cu caise

1. Se spală şi se curăţă caise­le şi se lasă la scurs. Se pune cuptorul la încins. 2. Se bat ouăle cu zahărul şi praful de sare. Se adaugă untul înmuiat şi coaja de lămâie şi se bat bine până ce se obţine o cremă fină, spumoasă. 3. Se dizolvă praful de copt în lapte […]