Desert
Prăjitură diplomat cu căpşuni
1. Se separă fructele din compot şi se stropesc cu zeama de lămâie. Gelatina se pune la înmuiat în sucul din compot circa 10 minute. Se toarnă gelatina peste fructele din compot şi se amestecă la cald în jur de 2 minute. Se lasă la răcit. 2. Se bate smântâna cu zahărul până ce se […]
Tartă cu cremă de vanilie şi zmeură
1. Aluatul, lăsat în prealabil să se dezgheţe, se pune pe o planşetă presărată cu făină şi se decupează după forma tăvii. Între timp, se pune cuptorul la încins. 2. Se tapetează tava cu hârtie de copt şi se pune aluatul. Se bagă tava în cuptorul bine încins (la circa 200°C) şi se lasă la […]
Îngheţată de pepene galben
1. Pulpa de pepene galben se pasează cu o furculiţă sau cu ajutorului unui blender, apoi se amestecă cu 50 g de zahăr. 2. Gălbenuşurile se pun într-un vas cu restul de zahăr şi zahărul vanilat şi se bat cu mixerul până se obţine o cremă densă şi se topeşte tot zahărul. Peste această compoziţie […]
Îngheţată asortată cu bomboane de ciocolată
1. Se bate smântâna cu 150 g de zahăr până se obţine frişca, apoi se lasă la frigider. 2. Albuşurile se separă de gălbenuşuri şi se bat spumă. Se adaugă apoi zahărul şi vanilia şi se bat în continuare până se obţine o consistenţă tare. Se pun apoi gălbenuşurile şi se amestecă uşor până se […]
Îngheţată de fistic şi mere verzi
1. Se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul tos şi esenţa de migdale şi se bat cu mixerul în continuare, până când se întăresc. Amidonul cernut ca să nu aibă cocoloaşe se diluează în laptele rece, apoi se pune la bain-marie, până se îngroaşă. 2. După ce s-a luat de pe foc, se lasă […]
«Sweet Strawberry»
1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. 2. Albuşurile şi zeama de lămâie se bat spumă cu mixerul până când compoziţia nu se mai desprinde de castron, apoi se adaugă zahărul şi se mai bate încă 3 minute. 3. Pentru sirop: se spală şi se curăţă căpşunile de codiţe, apoi se taie în bucăţi. Se pasează […]
«Zi şi noapte»
1. Albuşurile se bat cu mixerul până se obţine o spumă, apoi se adaugă zahărul şi romul şi se omogenizează în continuare până se obţine o spumă tare. 2. Frişca bătută se toarnă peste compoziţia de albuş, apoi compoziţia obţinută se împarte în două vase separate pentru a putea obţine îngheţata de banane şi pe […]
Tort de îngheţată Cherry’s Dream
1. Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă gălbenuşurile, coaja de lămâie şi, în ploaie, făina cernută cu amidonul şi praful de copt. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 de minute. […]
Cremă de ciocolată
1. Într-un castron se pune gemul de caise peste care se toarnă coniacul şi cafeaua. Se freacă cu un tel în formă de pară, până se omogenizează. 2. Gălbenuşurile se bat cu zahărul şi zahărul vanilat, până se topeşte tot zahărul. Crema obţinută se pune la baie de abur şi se amestecă în continuare cu […]
Panna Cotta cu dulceaţă de vişine
1. Foile de gelatină se pun la înmuiat în apă rece. Separat, se amestecă pe foc laptele cu zahărul şi cu smântâna. Când compoziţia a fiert, se ia de pe foc şi, după ce se răceşte puţin, se adaugă gelatina topită şi fructe din dulceaţă. Se pune apoi într-o formă de budincă şi se lasă […]