Tort de ciocolată cu portocale

1. Gălbenuşurile se freacă cu jumătate din cantitatea de zahăr şi cu zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă şi, când se întăreşte, se adaugă şi restul zahărului şi se bate în continuare, până se întăreşte de tot. Se toarnă peste gălbenuşuri şi se amestecă cu o lingură de lemn. Făina şi amidonul se cern dea­supra […]

Tort fantezie

1. Gălbenuşurile se freacă cu jumătate din cantitatea de zahăr şi cu zahărul vanilat. Albuşurile se bat spumă şi, când se întăreşte, se adaugă şi restul zahărului şi se bate în con­tinuare. Se adaugă peste gălbenuşuri şi se amestecă cu o lingură de lemn. Făina, cacaua şi amidonul se cern deasupra compoziţiei, apoi se amestecă. […]

Banana Split

1. Pentru prepararea blatului se bat foarte bine ouăle cu zahărul, până se obţine o compoziţie foarte spumoasă. Se încorporează uşor cacaua, bicarbonatul, stins cu puţin oţet, şi făina.2. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină, apoi se dă la cuptor, la foc potrivit, 25 minute. Când e gata, se […]

Aroma di Cuba

1. Blatul se face prin prepararea unui sirop din apă şi zahăr, nu foarte legat. După ce se ră-coreşte puţin, se adaugă esenţa de rom şi nuca măcinată. Se pun apoi cacaua, gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă tare, ca la bezea. 2. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, bine unsă cu unt, se pune […]

Fagure regal

1. Pentru aluat, într-un bol se pun făina, zahărul şi sarea şi se amestecă bine.  Se adaugă untul şi margarina şi se frământă până se obţine un amestec nisipos.  Treptat, se adaugă apa foarte rece, până ce aluatul se desprinde de pe pereţii vasului. Se pune apoi într-o folie şi se dă la frigider o […]

Băscuţe cu iaurt şi gem

1. Se amestecă 100 ml de lapte călduţ cu o linguriţă de zahăr şi cu drojdia de bere şi se lasă într-un loc cald, la dospit, 30 de minute. 2. Se cerne făina într-un castron, se adaugă drojdia crescută, zahărul rămas dizolvat în restul de lapte călduţ, gălbenuşurile bătute cu sare şi untul înmuiat. Se […]

Tartă cu brânză şi fructe

1. Pentru aluat, se amestecă într-un castron făina cu praful de copt, untul ras sau tăiat cubuleţe, zahărul, sarea şi oul. Se amestecă bine cu o lingură, după care se frământă rapid, se acoperă într-o folie de aluminiu şi se pune la frigider pentru 30 de minute. 2. Pentru umplutură, se amestecă într-un castron smântâna […]

Ruladă cu brânză

1. Pentru aluat, se bat albuşurile până se face o spumă tare. Se adaugă apoi gălbenuşurile bătute cu zahărul şi se amestecă uşor. Se cerne făina cu praful de copt şi cu amidonul şi se încorporează treptat în compoziţia de ouă, amestecând uşor cu o paletă. 2. Se pune în tavă o hârtie de copt […]

Pască dulce

1. În făina cernută se toarnă drojdia dizolvată în laptele călduţ. 2. Albuşurile se bat separat, iar gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi se pun apoi peste făină. Se adaugă coaja de lămâie, zahărul vanilat şi se amestecă până ce aluatul nu se mai lipeşte de mâini sau de pereţii vasu­lui. Se adaugă treptat untul […]

Plăcinţele cu brânză şi stafide

1. Se amestecă drojdia cu laptele călduţ, în care s-a dizolvat în pre­alabil zahărul şi se face o maia, care se lasă apoi un sfert de oră la crescut. 2. Se amestecă făina cu untul topit, după care se toarnă maiaua şi oul bătut şi se frământă în continuare, până când aluatul nu se mai […]