Desert
Prăjitura “Dorothy”
1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Acestea din urmă se freacă cu un praf de sare, iar albuşurile se bat spumă. În albuşuri, se pune zahărul pudră şi se bat bine. Se adaugă gălbenuşurile şi, la sfârşit, făina cernută. Se amestecă uşor ca să nu se lase şi să nu facă cocoloaşe. Compoziţia se toarnă […]
Tort “Cleo”
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Acestea din urmă se freacă cu un praf de sare şi se amestecă cu albuşurile bătute spumă şi zahărul adăugat în ploaie. Se cerne făina şi cacaua şi se pun în compoziţia pentru blat. Se amestecă încet, să nu se lase, apoi se toarnă în forma de tort. Se întinde […]
Desert cu mere
Merele se curăță și se rad pe răzătoarea mare. Margarina se freacă bine cu zahărul, apoi se adaugă stafidele, merele, scorțișoara, 100 g pesmet și albușurile bătute spumă. Se omogenizează compoziția, apoi se toarnă într-o formă de copt, unsă cu margarină și tapetată cu pesmet în prealabil. Se introduce în cuptorul încins, la foc potrivit, […]
Mousse de ciocolată şi piersici
Se topesc separat ciocolata şi untul. Se bat spumă albuşurile cu 50 g zahăr. Gălbenuşurile se bat şi ele cu restul de zahăr. Se încorporează în albuşurile bătute gălbenuşurile, untul topit, ciocolata topită şi praful de sare. La sfârşit, se adaugă şi făina, amestecând uşor. Se pune compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt […]
Tort de fructe
Se bat bine albuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, iar gălbenuşurile cu cealaltă cantitate de zahăr şi cu apa şi coaja de lămâie. Se amestecă şi făina cu praful de copt şi cu amidonul, după care se adaugă şi compoziţia de gălbenuşuri şi de albuşuri. Se tapetează o tavă cu unt şi făină, se […]
Parfum de caramel
Se amestecă toate ingrediente, se frământă uşor aluatul rezultate şi se împarte în patru bucăţi, aproximativ egale. Se tapetează spatele tăvii cu margarină şi făină şi se întinde o foaie. Se coc cele patru foi pe rând, la foc mic, aproximativ 10 minute. Între timp se prepară crema: se toarnă cana de zahăr într-o cratiţă […]
Surpriză cu fistic
Se separă gălbenuşurile, se freacă bine cu 4 linguri de zahăr şi se adaugă uleiul, amestecând continuu. Se adaugă esenţa şi coaja de lămâie, făina în ploaie şi praful de copt. Albuşurile se bat spumă cu 2 linguri de zahăr până se obţine o spumă tare şi se încorporează uşor în crema de gălbenuşuri. Se […]
Minidiplomat parfumat
Se spală căpşunile şi se păstrează deoparte câteva fructe mari, care se taie pe lungime, pentru ornament. Restul de căpşuni se taie jumătăţi şi se fierb cu un pahar de zahăr. Se strecoară un pahar de suc, iar fructele fierte se pasează până se obţine un piure fin. Se bat ouăle spumă cu 8 linguri […]
Fantezie cu jeleu
Gălbenuşurile se freacă bine cu uleiul, ca la maioneză. Se adaugă jumătate din zahărul pudră, 5 linguri de apă caldă şi se amestecă bine. Albuşurile se bat spumă cu zahărul, se adaugă 5 linguri de apă caldă, coaja de portocală şi se amestecă apoi cu gălbenuşurile. La final se încorporează făina şi praful de copt. […]
Desert ușor
Se dizolvă cacaua cu 3-4 linguri de apă caldă. Se adaugă apoi cam 100 ml apă clocotită. Gelatina se pune la înmuiat în apă rece. Separat, într-un vas, se amestecă gălbenușurile cu zahărul. Se toarnă deasupra cacaua diluată și se omogenizează cu telul. Se adaugă și gelatina și se continuă omogenizarea cu telul. Vasul cu […]