Desert
Minigogoşi cu cremă de vanilie
Se pune uleiul cu apa la fiert. Când începe să fiarbă, se adaugă treptat făina, amestecându- se bine până se desprinde aluatul de pe marginea cratiţei. Se lasă la răcit şi se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând continuu până se omogenizează. Se tapetează o tavă cu unt şi făină. Se ia cu linguriţa din […]
Desert cu brânză dulce
Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele şi se frământă bine, până se formează o cocă nelipicioasă. Se înveleşte cu o folie şi se pune în frigider o oră. Se preîncălzeşte cuptorul. Se întinde o foaie de aluat şi se pune pe tava tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor aproximativ 7 minute. Între […]
Tort “Amadeus”
Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie, gălbenuşurile frecate cu un praf de sare şi, la sfârşit, cacaua şi făina cernute. Se toarnă compoziţia de blat în forma tapetată cu hârtie pentru copt şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. Se coace la foc potrivit aproximativ 40 de minute. […]
Pricomigdale
Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul în ploaie, zahărul vanilat şi se bat în continuare. Pentru a obţine o compoziţie consistentă de bezea, se bat cu mixerul aproximativ 40 de minute. Între timp, nucile coapte se macină şi se adaugă în compoziţia de bezea. Se amestecă uşor până se omogenizează. Se încălzeşte cuptorul în […]
Cremă caramel cu fructe de pădure
Se pune laptele să se încălzească, apoi se adaugă batonul de vanilie. Separat, se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare, apoi se adaugă gălbenuşurile, zahărul în ploaie şi laptele căduţ şi se bat în continuare 5-10 minute. Se pune zahărul într-o cratiţă şi se topeşte la foc mic. După ce a căpătat […]
Prăjitură “Amaris”
Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă gălbenuşurile, zahărul tos, făina şi vanilia şi se bat bine în continuare. Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie pentru copt şi se bagă în cuptor. După ce s-a copt, se scoate din cuptor şi se lasă blatul la răcit. Separat, se […]
Tartă cu mere şi scorţişoară
Se cerne făina într-un bol, se face gaură la mijloc şi se pune untul moale tăiat cubuleţe, uleiul, sarea şi iaurtul. Se frământă bine până se obţine un aluat consistent. Se înfăşoară în folie de plastic şi se lasă la rece, aproximativ 30 de minute. În acest timp, se spală merele, se taie felii potrivite […]
Chec cu scorţisoară
Se pune untul moale într-un bol şi se freacă cu zahărul, cu un praf de sare şi cu zahărul vanilat. Se mixează până se obţine o cremă spumoasă. Se sparg ouăle şi se pun unul câte unul în compoziţia de mai sus amestecându-se continuu. Separat, se stinge praful de copt în puţină zeamă de lămâie […]
Chec cu fructe confiate
Se freacă untul cu zahărul pudră, cu un praf de sare, cu coaja de lămâie şi zahărul vanilat şi se adaugă gălbenuşurile unul câte unul. Separat, se stinge praful de copt în zeama de lămâie şi se toarnă în cremă, se adaugă laptele şi albuşurile bătute spumă. Între timp, se cerne făina, se pregătesc stafidele, […]
Baclava cu miere
Se scoate aluatul din frigider şi se lasă la temperatura camerei să se înmoaie. În acest timp, se pun într-un bol nucile măcinate, fisticul, migdalele, mierea, coaja de lămâie şi de portocală, sarea şi vanilia. Se amestecă bine şi se obţine o cremă destul de consistentă. Se iau foile de aluat, se întind cu sucitorul […]