Tort savarină

Învață să prepari chiar tu în casă un tort savarină delicios, după o rețetă clasică, veche de o sută de ani. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade. Se separă ouăle și gălbenușurile se bat cu zahărul până își dublează volumul. Se adaugă pesmetul și se înglobează încet. Separat, albușurile […]

Prăjitura “ochi dulci”

Învață să faci un desert simplu și ușor, care te ajută să faci ochi dulci oricui și să impresionezi chiar și pe cei mai duri critici culinari. Mod de preparare: Prepară crusta pentru ochi dulci: într-un castron mic, zdrobește biscuiții graham și amestecă cu 2 lingurițe de zeamă de lămâie și eventual, puțină miere, dacă […]

Prăjitura 3 lămâi

Învață să prepari chiar tu o prăjitură delicioasă cu blat cu lămâie, cremă de lămâie și glazură aromată de lămâie. Vezi rețeta pentru prăjitura 3 lămâi. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 200 de grade și tapetează cu hârtie de copt o tavă de prăjituri. Bate o ceașcă de zahăr cu ½ ceașcă de unt […]

Prăjitură cu cremă de banane

Învață să faci o prăjitură simplă, foarte aromată cu blat crocant de biscuiți și cremă dulce de banane, după o rețetă rapidă. Mod de preparare: Tapetează o tavă pentru prăjituri cu folie de aluminiu și lasă marginile foliei mai mari. Unge cu puțin ulei sau unt. Amestecă într-un blender biscuiții graham, astfel încât să fie […]

Prăjitură cu ciocolată și bere neagră de Sf. Patrick

Învață să prepari o prăjitură inedită, numai bună de Sfântul Patrick, cu ciocolată și bere neagră Guinness în compoziție. Mod de preparare: Încinge cuptorul la foc mediu, 180 grade. Unge o tavă cu unt și las-o deoparte. Pune pe foc o cratiță mare, cu fund dublu, în care să aduci la fierbere o ceașcă de […]

Prăjitură cu cremă de brânză și lămâie

Învață să prepari o prăjitură cremoasă și foarte aromată, asemănătoare cremșnitului, dar cu un strat delicios de lămâie. Mod de preparare: Încinge cuptorul la foc mediu, 175 grade și tapetează o tavă de prăjituri cu folie de aluminiu și unge-o cu ulei. Întinde aluatul de foitaj și pune-l în tavă. Amestecă coaja de la o […]

Prăjiturele japoneze cu fasole

Învață să prepari chiar tu daifuku mochi, niște prăjiturele cu pastă de fasole roșie din Japonia care sunt surprinzătoare și delicioase. Mod de preparare: Amestecă făina de orez cu zahărul, sarea, apa și oțetul de orez într-un castron ceramic. Bate bine cu telul amestecul și adaugă colorantul alimentar până obții o pastă roz. Dă la […]

Kinder felie de lapte

Învață să prepari acest desert rapid pentru cei mici, în varianta mai sănătoasă, făcută în casă, cu ingrediente naturale. Mod de preparare: Separă albușurile de gălbenușuri și bate albușurile până fac moațe tari. Amestecă gălbenușurile cu mierea și adaugă amidon și cacao. Împăturește albușurile în aluat cu o spatulă și tapetează cu hârtie de copt […]

Cheesecake de flori de soc

Învață să prepari acest desert medieval incredibil de aromat cu flori de soc și blat crocant. Vezi rețeta simplă pentru cheesecake cu flori de soc numit Sambocade. Mod de preparare: Amestecă făina cu untul, sarea și zahărul, până obții cocoloașe mari de aluat de cheesecake. Adaugă treptat puțină apă rece, cât să poți lega aluatul, […]

Mini tarte floricică cu cremă de lămâie

Învață să prepri rapid niște mini tarte cu cremă de lămâie în formă de floricele. Sund delicioase, superbe și foarte potrivite pentru primăvară. Mod de preparare: Pentru aluatul de coji de mini tarte floricică, amestecă untul cu sarea, zahărul și făina până ce obții un aluat sfărâmicios. Adaugă smântâna și amestecă cu un mixer pentru […]