Desert
Prăjitura mai bună decât sexul
Nu numai că este preparată cu ingrediente low fat, dar conţine puţine calorii şi multă ciocolată. Cum este posibil? Vezi reţeta pentru prăjitura mai bună decât sexul. Mod de preparare: Topeşte ciocolata pe bain marie şi separat bate bine 1/2 din zahăr şi untul. Adaugă încet gălbenuşurile, apoi sucul de vişine şi iaurtul şi încălzeşte […]
Prăjitura Nanaimo
Învaţă să prepari chiar tu o prăjitură cu nume exotic, dar foarte uşor de făcut. Vezi reţeta rapidă pentur prăjitura Nanaimo din Japonia. Mod de preparare: Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi lasă marginile puţin mai lungi, ca să poţi scoate uşor prăjitura din tavă. Pentru stratul de jos, amestecă untul, zahărul şi […]
Prăjitură cu cocos şi ceai verde
Învaţă să prepari un desert thailandez celebru în lumea întreagă pentru proprietăţile benefice asupra organismului. Combinaţia de ceai verde şi nucă de cocos ajută în lupta cu cancerul, colesterolul şi hipertensiunea arterială. Mod de preparare: Încinge cuptorul la foc mediu şi unge şi tapetează cu făină o tavă de prăjituri. Separă albuşurile de gălbenuşuri şi […]
Tort Sacher cu ciocolată
Sacher Torte este o reţetă clasică austriacă de tort cu ciocolată, dulce, decadent şi delicios. Vezi cum să-l prepari chiar tu, acasă, după reţeta tradiţională şi rapidă. Mod de preparare: Topeşte ciocolata pe bain marie şi separat bate bine zahărul pudră cu zahărul vanilat şi untul. Adaugă încet gălbenuşurile şi încălzeşte cuptorul la foc mediu, […]
Tort Mazurek polonez
Învaţă să prepari acest tort tradiţional polonez de Paşte, pe nume Mazurek, cu ciocolată şi fructe uscate al cărui aluat va vrăji chiar şi pe cei mai mofturoşi critici. Mod de preparare: Bate cu mixerul untul cu zahărul până devin pufoase. Adaugă manual, încet, migdalele, coaja de lămâie, făina şi gălbenuşurile din ouă fierte tari. […]
Prăjiturele “nuci”
Uite cum prepari prăjiturile copilăriei tale, prăjiturelele “nuci”. Într-un bol încăpător amestecă margarina sau untul cu zahărul. Poţi folosi fără probleme mixerul, sau o poţi face manual. Apoi adaugă ouăle, amestecă din nou 2-3 minute, iar la final pune şi uleiul. Amestecă 150 gr de făină, cu praful de copt şi zahărul vanilat. Adaugă apoi […]
Gogoşele pufoase cu mere
Învaţă să prepari rapid nişte gogoşele pufoase cu mere din aluat de foitaj, numai bune în sezonul rece. Mod de preparare: Încinge cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă cu ulei. Taie fiecare măr în 8 felii şi taie aluatul de foitaj în triunghiuri. Umple fiecare pacheţel de aluat cu câte o felie […]
Careuri cu ciocolată şi cremă de vanilie
Învaţă să prepari chiar tu o prăjitură franţuzească rafinată, cu cremă de vanilie uşoară şi blat pufos de ciocolată. Mod de preparare: Într-un castron mic se amestecă făina, pudra de cacao, praful de copt şi sarea. Separat, se bat albuşurile spumă cu zahărul şi apoi se înglobează gălbenuşurile unul câte unul. Amestecaţi ingredientele umede cu […]
Bomboane de ciocolată Alaska (paleo)
Învaţă să prepari chiar tu nişte batoane sau bomboane din ciocolată paleo cu umplutură sănătoasă şi gust delicios. Vezi cum se fac bomboanele de ciocolată cu caju Alaska. Mod de preparare: Tapetează o formă de cozonac cu hârtie de copt. Scurge alunele caju de apă şi combină-le cu apa, uleiul de cocos, mierea, siropul de […]
Trufe de ciocolată neagră cu avocado
Învaţă să prepari chiar tu nişte trufe de ciocolată neagră cu un ingredient surpriză, care le va face mai sănătoase şi dietetice: avocado. Mod de preparare: Amestecă ciocolata, esenţa de vanilie şi un praf de sare într-o cratiţă pusă pe bain marie şi amestecă încet, până la topirea completă. Pasează fructul de avocado cu furculiţa […]