Fel principal
Supă cu găluşte vesele
O supă cu găluşte vesele pe care toţi copiii o iubesc. Iată o reţetă simplă: 1. Carnea se spală şi se curăţă bine, apoi se pune la fiert cu apă rece. Se ia spumă până ce aceasta nu mai apare. 2. Între timp, se decupează morcovul cu o formă de floricică şi ce rămâne dintr-o […]
Pizza fără gluten
Pizza fără gluten de care se pot bucura şi cei care suferă de intoleranţă sau ţin cură de slăbire. Iată o reţetă simplă: 1. Pentru aluat, se amestecă apa călduţă cu drojdia şi zahărul. Se lasă 10 minute să crească. 2. Într-un vas se pun făina, sarea, uleiul şi drojdia crescută. Se obţine un aluat […]
Pizza cu ou
O pizza cu ou delicioasă şi foarte uşor de făcut. Iată o reţetă simplă de pizza: 1. Pentru aluat, într-un vas se amestecă drojdia, apa şi zahărul. Se amestecă şi se lasă 5 minute să facă spumă. 2. Se amestecă făina cu sarea, i se face un gol şi se pune amestecul lichid. Se amestecă […]
Orez cu năut
Orez cu năut perfect pentru post. Reţeta e simplă şi foarte gustoasă. Iată cum se prepară: 1. Năutul se pune la înmuiat în apă rece de seara, a doua zi se scurge şi se pune la fiert aproximativ o oră. 2. Într-o cratiţă cu ulei se pune la călit ceapa albă tăiată mărunt şi, după […]
Paste cu carne tocată
Paste cu carne tocată la alegere – un fel delicios şi rapid pentru cină. Iată reţeta simplă: 1. Într-o tigaie cu ulei se pune carnea la călit şi se desface cu lingura. Se lasă până ce îşi schimbă complet culoarea şi se prăjeşte, aproximativ 15 minute. 2. Pastele se fierb 10 minute în apă cu […]
Stufat cu vin
1. Se spală şi se taie carnea de miel în bucăţi potrivite şi se prăjesc în ulei, câteva minute pe fiecare parte, până îşi schimbă culoarea. 2. Se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală şi se împletesc câte 2 fire de ceapă cu unul de usturoi, apoi se adaugă peste carnea de miel înăbuşită. Se […]
Cotlete de miel pane
Când se apropie sărbătorile Pascale, mielul este favoritul. Îl poţi prepara în nenumărate feluri, iar cotletele de miel ies delicioase făcute pane! 1. Într-un vas se amesteca pesmetul, parmezanul si condimentele pentru miel si oaie. Separat, se bate oul. 2. Fiecare cotlet se trece prin ou si prin amestecul de pesmet si se prajeste 10-12 minute […]
Piept de pui umplut cu rucola
Un piept de pui umplut cu rucola şi caşcaval, foarte sănătos şi uşor de făcut. E gata în 20 de minute. Iată o reţetă simplă. 1. Feliile de carne se așază între două foi de folie alimentară şi se bat cu ciocanul de carne. Ouăle se bat bine şi se amestecă cu caşcavalul şi rucola. […]
Wok de tăieţei chinezeşti
Un wok de tăiţei chinezeşti foarte uşor şi rapid – gata în numai 15 minute. Iată reţeta. 1. Morcovul se trece prin răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune la călit în ulei cu ardeii tăiaţi fâşii foarte subţiri. Între timp, se încălzeşte apa şi, când fierbe, se dă drumul tăieţeilor de orez. Se lasă […]
Supă de broccoli cu smântână
O supă de broccoli delicioasă şi sănătoasă cu smântînă. Iată una din cele mai simple reţete: 1. Se prepară supa de pasăre din cele trei cuburi şi 1,5 litri de apă. Broccoli se curăţă şi se taie tija la aproximativ 5 cm. În oala de fiert supa se topeşte untul şi se pune ceapa tocată […]