Fel principal
Chiftele de soia
Chiftele de soia foarte gustoase potrivite pentru vegetarieni şi pentru post. Iată o reţetă simplă. 1. Soia se fierbe în apă cu jumătatea de cub de concentrat pentru 30 de minute. Apoi se lasă să se scurgă şi se presează foarte bine. 2. Usturoiul pisat se amestecă bine cu soia şi cartoful trecut prin răzătoarea […]
Supă-cremă de legume
O supă-cremă de legume foarte gustoasă care se face repede şi uşor. Iată reţeta: 1. Se spală bine legumele şi se curăţă. Se taie ceapa peştişori şi se pune la călit în unt. 2. Peste ea, se adaugă restul legumelor tăiate cubuleţe şi se asezonează cu sare, piper şi boia. Peste acestea, se toarnă apă […]
Tortitas de res
Tortitas de res este o reţetă mexicană simplă şi delicioasă, pe care trebuie să o încerci şi tu. Vezi cum se prepară: 1. Carnea se pune într-o oală sub presiune cu ceapa și un pic de sare, timp de 30 minute. Se desface firișoare și se amestecă bine cu puțină făină și cu ouăle bătute. […]
Borş de perişoare cu oase de viţel
Un borş de perişoare delicios şi plin de savoare datorită oaselor de viţel. Iată o reţetă simplă, dar gustoasă: 1. Se spală oasele şi se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează încontinuu, iar după jumătate de oră de fiert se scot oasele din zeamă. 2. Se curăţă ceapa, morcovii şi ardeii, se […]
Raţă umplută
Raţă umplută cu ciuperci – un fel special pentru zile de sărbătoare şi nu numai. Iată reţeta: 1. Se curăţă raţa, se spală foarte bine, după care se asezonează cu sare şi piper. 2. Se pune la fiert orezul în apă cu sare, iar într-o altă cratiţă se pun măruntaiele la fiert. 3. Între timp, […]
Salată de pui cu crutoane și sos de muștar
O salată de pui devine foarte săţioasă când îi pui crutoane, iar sosul de muştar îi dă un gust aparte. Iată o reţetă simplă şi gustoasă: 1. Se taie pieptul de pui julienne, se stropește cu puțin ulei de măsline, apoi se asezonează cu sare și piper. Se prăjește rapid în tigaie, pe toate părțile, […]
Supă de mazăre de post
Supa de mazăre nu are nevoie de carne ca să fie gustoasă! Uite cum poți prepara una delicioasă, de post: 1. În oala de fiert se pun la călit în ulei ceapa şi miezul de salată. 2. Se adaugă mazărea şi se toarnă apă clocotită separat. Se lasă la fiert 20 de minute. 3. Se opresc 2-3 linguri […]
Năut cu sos tomat
Năutul abia a început să fie folosit mai mult în bucătăriile noastre. Uite cum să-l prepari cu sos tomat. 1. Cu o seară înainte de pregătire, se pune năutul la înmuiat în apă călduţă. A doua zi se scurge, se trece sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. 2. Într-o cratiţă se pune uleiul […]
Iepure cu ceapă
Carnea de iepure merge perfect cu o tocăniță de ceapă. Uite cum să prepari acest fel de mâncare încântător! 1. Într-o oală cu fund dublu se încinge uleiul şi, între timp, carnea se trece prin făină. 2. Se rumenește 2-3 minute pe ambele părţi, se presară sare şi piper şi se adaugă vinul, plantele aromatice, ceapa şi baconul. 3. Se […]
Supă de ceapă
Adu bucătăria franțuzească la tine acasă! Supa de ceapă, un fel de mâncare sofisticat, dar ușor de preparat: 1. Se taie ceapa peştişori şi se pune la călit în untură, în oala de fiert. 2. Se lasă să se înmoaie, fără să se ardă şi apoi se adaugă făina, sarea şi piperul. Se amestecă pe foc 2-3 minute. […]