Dovlecei umpluți cu cușcuș

De sărbători – și nu numai – poți pregăti un fel de mâncare altfel decât până acum. Iată cum se prepară dovleceii umpluți cu cușcuș! 1. Se curăţă dovleceii de coajă şi se golesc de conţinut. 2. Miezul dovleceilor se toacă mărunt și se amestecă bine cu cuşcuşul. Se adaugă ceapa tăiată mărunt, busuiocul, uleiul, sarea şi piperul. 3. După […]

Viţel cu sos alb

Viţel cu sos alb delicios, numai bun pentru o cină rapidă. Iată o reţetă simplă. 1.   Se pun la fiert doi litri de apă şi se adaugă carnea tăiată cuburi pentru un minut, cât să se albească. Se aruncă apa, iar carnea se trece rapid sub un jet de apă rece. 2.   Carnea se pune […]

Salată de cuşcuş

Salată de cuşcuş uşoară şi gustoasă. Iată o reţetă rapidă. 1.   Se taie roşiile, se scot seminţele şi pulpa se taie cuburi mici. Cuşcuşul se pune într-un vas şi se toarnă 100 ml apă clocotită. Se lasă aşa, acoperit. 2.   Se pune cuşcuşul scurs într-un castron şi, peste el, se toarnă uleiul şi sucul stre­curat […]

Pui catalan

Puiul catalan este cina ideală penru zilele lungi, când nu ai timp să găteşti. Se face repede şi e foarte gustos. 1.   Se curăţă, se spală şi se taie puiul în bucăţi care se rumenesc uşor în ulei. Se scot şi, în acelaşi ulei, se pune ceapa tăiată peștişori şi toate celelalte legume, tăiate. 2.   […]

Salată de năut

O salată de năut perfectă pentru o cină uşoară. Încearcă această reţetă simplă! 1.   Năutul se pune în apă rece de seara până dimineaţa. A doua zi, se scurge şi se pune la fiert cu apă şi un praf de sare. 2.   După ce a fiert, se scurge bine şi se pune într-un castron. Se […]

Ardei umpluţi cu urdă

Ardeii umpluţi cu urdă sunt un aperitiv foarte gustos, dar îi poţi servi şi ca fel principal dacă vrei ceva uşor. Încearcă o reţetă foarte simplă! 1.   Într-o tigaie cu o lingură de ulei se căleşte ceapa. După ce a devenit aurie, se adaugă orezul care se lasă 5 minute pe foc, amestecând mereu să […]

Fajita mexicană

O fajita mexicană foarte simplă, dar gustoasă şi aspectuoasă. Vezi cea mai bună reţetă de fajita. 1.   Într-un bol, se amestecă berea, sucul de lămâie şi condimentele. Se pune carnea într-o pungă de congelator, se toarnă sosul de bere şi se închide er­metic punga. Se scutură pentru ca toată carnea să fie atinsă de marinată […]

Chifteluţe de dovlecei

Chifteluţe de dovlecei pe care le poţi servi ca aperitiv, dar şi ca un fel principal uşor. Încearcă o reţetă simplă! 1.   Dovleceii bine spălaţi se dau pe răzătoare cu tot cu coajă. Se presară cu sare şi se lasă 15 minute să-şi lase apa în exces. Apoi, se scurg foarte bine. 2.   În dovleceii […]

Chiftele de cartofi

Chiftele de cartofi delicioase pe care le prepari într-o oră. Încearcă această reţetă: 1.   Într-o oală cu apă clocotită şi sărată se pun la fiert cartofii în coajă, bineînţeles, bine spălaţi. Se fierb şi se curăţă cât sunt călduţi. 2.   Apoi, se pasează ca pentru piure, dar nu chiar atât de fin, şi se adaugă […]

Piure cu salată de legume

Piure cu salată de legume – un piure deosebit, bun ca garnitură, dar şi ca fel principal. O reţetă uşoară pe care trebuie să o descoperi. 1.   Se curăţă cartofii și morcovii, se taie cuburi şi se pun la fiert în apă cu sare. Separat, se pun la fiert și cele 4 ouă care trebuie […]