Fel principal
Supă de praz
Uşoară, dietetică şi sănătoasă, supa de praz este o cină ideală! Vezi reţeta! 1. Se taie si se foloseste numai partea alba a prazului care, dupa curaţare, se trece sub un jet de apa. 2. Ceapa marunt tocata se caleste în ulei. Dupa ce a devenit translucida, se pune prazul rondele si se lasa pâna […]
Ciorbă de cartofi cu zeamă de castraveţi
Învaţă să prepari o ciorbă de cartofi acrită cu zeamă de castraveţi muraţi! Un deliciu! Mod de preparare: 1. Morcovul se rade fin şi, împreună cu ceapa tăiată mărunt, se pun la călit în ulei. Se adaugă rădăcina de păstârnac tăiată mărunt sau trecută prin răzătoare şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Se lasă 2-3 minute împreună, […]
Ciorbă de fasole cu perişoare
Învaţă să prepari o ciorbă de fasole cu perişoare interesantă şi rapidă. Mod de preparare: 1. Cu o seară înainte de preparare, fasolea se pune la înmuiat în apă rece. A doua zi se scurge şi se pune la fiert în apă cu sare care se aruncă de două ori, după ce dă în […]
Supă spaniolă de roşii
Învaţă să faci o supă spaniolă de roşii ca la Barcelona! Mod de preparare: 1. Într-o tigaie, se rumeneşte uşor cârnatul picant, tăiat felioare. 2. În oala de fiert supa, se încinge o lingură de ulei şi se pun să se călească ceapa curățată și tocată mărunt şi usturoiul curățat și tăiat felioare. […]
Bors de ciuperci
Învaţă să prepari un borş de ciuperci delicios. Mod de preparare: 1. Toate legumele se curaţa şi se spala. Morcovul se trece prin razatoare, ţelina se taie cuburi mici, iar ceapa se taie marunt. În oala de fiert se pune uleiul sa se încinga si se pun legumele la calit. Se lasa 2-3 […]
Ciorbă deasă
O ciorbiţă aşa cum ne făceau bunicile pe vremuri – cu o grămadă de zarzavaturi şi numai bună de mâncat în post este ciorba deasă: 1. Într-o oala, se pune la fiert soia cu apa si se fierbe 30 de minute. Apoi, apa se arunca, se pune alta si se lasa la fiert. 2. Când […]
Borş cu ştevie
Ce-ai zice să nu mai faci obişnuita mâncare de ştevie şi în schimb, de post, să faci un borş gustos de ştevie? Uite cum să faci: 1. Morcovii se trec prin răzătoare sau se taie cuburi mici, ţelina se taie mărunt, la fel şi ceapa. Ardeiul se taie cubuleţe sau fâşii. 2. În oala de […]
Supă de gulii
O supă specială, cu gust interesant. Ai mâncat până acum supă de gulii? 1. Guliile se curaţa de frunze, se taie bastonase sau se trec prin razatoarea cu ochiuri mari. Cartofii se curaţa si se taie cuburi. 2. În oala de fiert supa se topeste margarina si se pun guliile si cartofii la calit. Se […]
Supă de usturoi
Te poţi delecta cu mâncăruri gustoase chiar şi în post! Uite cum se face supa de usturoi: 1. Usturoiul se curaţa si se preseaza. În oala de fiert supa se încinge uleiul si se pune usturoiul la calit, fara a-l lasa sa se rumeneasca. 2. În acest timp, apa se încalzeste si se prepara supa […]
Ciorba cu oua
Învaţă să prepari o delicioasă şi săţioasă ciorbă de ouă cu leuştean. Mod de preparare: 1. Radacinoasele si cartofii se curaţa si se taie bucaţi mici. Ceapa se taie marunt. 2. Într-o oala de ciorba se pun 3 litri de apa la fiert si când da în clocot se adauga ceapa si […]