Fel principal
Supă de coadă de vită
1. Pentru supă, într-o oală de 4 litri cu apă rece se pune la fiert coada spălată şi tăiată. Se fierbe totul ca la o supă obişnuită, îndepărtând spuma ori de câte ori se formează. Cu 30 de minute înainte de a fi gata, se adaugă legumele curăţate şi se lasă să fiarbă împreună. 2. […]
Ciorbă de vită cu roşii
1. Se spală bucata de rasol, se taie cubulețe, care apoi se pun să fiarbă în 2 litri de apă. 2. Separat, se curăță legumele, se spală și se toacă mărunt ca pentru ciorbă. Se pun în oală împreună cu carnea de vită și se fierb în continuare la aceeași temperatură. 3. În acest timp, […]
Supă de soia
► Cu o zi înainte, se pun la înmuiat boabele de soia în apă rece. A doua zi să sărează puţin şi se lasă la fiert o oră la foc mic. Se taie tofu cubuleţe. ► Usturoiul, ceapa şi ghimbirul se toacă mărunt şi apoi se călesc 2 minute în ulei şi cu praful de […]
Supă de conopidă
► Se curăţă ceapa, se toacă şi se căleşte în uleiul încins. Se adaugă curry şi se amestecă constant. Nu se lasă mult, astfel încât curry să nu devină amar. ► Se spală bine conopida şi se rupe în bucheţele mici. Peste ceapa călită se toarnă supa de pui, apoi conopida şi se fierbe până […]
Supă de morcovi
► Se curăţă cartofii de coajă, iar morcovii se spală bine. Se taie cartofii şi morcovii în bucăţi mici. Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. ► Se încinge uleiul în cratiţă şi se căleşte ceapa. Se adaugă morcovii şi cartofii şi se lasă să se călească. Se toarnă supa de vită peste legume şi […]
Supă de pui
► Se spală şi se curăţă cepele, apoi se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o cratiţă. Se pun cepele la călit, până se rumenesc, cca 1 minut, amestecând. Se adaugă bulionul şi boiaua. Se amestecă bine, apoi se toarnă treptat supa de pui şi se lasă să dea în clocot. ► Între timp, se taie […]
Supă-cremă de ţelină
1. Se curăţă de coajă rădăcina de ţelină, se taie cubuleţe care se pun la călit în oala de fiert supa, în care s-a topit untul. 2. Se adaugă cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe. Se lasă la călit 2-3 minute, cât să se înmoaie puţin. 3. Se toarnă apă cât să acopere legumele […]
Supă corsicană
Cu o zi înainte, se pune fasolea în apă rece. În ziua preparării, se scurge de apă şi se pune într-o cratiţă. Se acoperă cu apă rece şi se lasă să fiarbă 10 minute după ce a dat în clocot. Se scurge bine de apă şi se dă deoparte. Se taie varza în fâşii fine. […]
Supă rece cu mazăre şi mentă
► Se curăţă mazărea. Ceapa se toacă mărunt, iar menta se spală, se scurge bine de apă şi se taie frunzuliţele de mentă. ► Se încinge untul în tigaie. Se pune ceapa la călit şi se amestecă bine, până devine aurie. Se toarnă şi supa şi se lasă să dea în clocot. Se dă focul […]
Supă cu cartofi
► Se curăţă cartofii, se taie bucăţi potrivite şi se fierb în apă cu sare şi chimen. Se pune apa în care au fiert cartofii într-o oală, se adaugă laptele, untul, brânza telemea şi se fierbe totul la foc mic. Cartofii se păstrează la loc cald, acoperiţi. ► Se pune jumătate din brânza de vaci […]