Supă de roşii

1. Într-o oala, se pune supa din concentrat de legume, jumatate din cantitatea de ulei, usturoiul si sarea. 2. Separat, rosiile se scufunda 10 secunde în apa clocotita, se scot si se curaa de pieliţe si semine. Pulpa se taie si se adauga în oala cu supa falsa. Se pune amestecul pe foc si se […]

Borş de perişoare

1. Într-o oală se pun la fiert în 3 litri de apă cu sare şi o lingură de ulei, ceapa mărunţită, morcovul şi ţelina date pe răzătoare şi ardeiul tăiat cubuleţe. 2. Carnea se amestecă cu sare, ou, jumătate din cantitatea de pătrunjel şi 2 linguri orez. Se formează perişoarele care se fierb în oala […]

Supă de morcovi şi curry

● Spală şi curăţă ceapa şi morcovii şi apoi taie-le în bucăţi. ● Pune-le apoi într-o cratiţă, cu apă sau supă de legume şi cu puţin piper. Pune un capac şi lasă-le la fiert cam 20 de minute, până se înmoaie morcovii. ● Ia de pe foc şi lasă să se răcească puţin. ● Pasează […]

Supă minestrone

1. Toate legumele se spală, se curăţă şi se taie cât mai mărunt. Se curăţă şi se taie usturoiul. 2. În oala de supă se pune uleiul la încins şi apoi toate legumele, în afară de mazăre şi us¬turoi. Se lasă 5 minute să se înmoaie toate legumele, după care se toarnă 1,5 l de […]

Ciorbă cu legume de vară

1. În oala de ciorbă se încinge uleiul şi se pun să se înmoaie ceapa, morco¬vul, albitura şi ardeiul gras, curăţate şi tăiate mărunt. După ce acestea s-au înmuiat, se adaugă cartofii tăiaţi cuburi mici, varza tăiată mai mare, fasolea ruptă şi se lasă să se călească maximum 2 mi¬nute. Apoi se toarnă circa 2 […]

Supă-cremă de dovleac cu lapte

Supa-cremă de dovleac cu lapte se face repede și este un deliciu într-o seară rece de toamnă. Încearcă această rețetă simplă! 1. Se curăţă dovleacul de seminţe şi apoi se taie bucăţi pentru fiert. 2. Se pune laptele la fiert şi când fierbe, se pun bucăţile de dovleac. Se lasă la foc mic până ce […]

Supă de sfeclă

1. Într-o oală se călesc ceapa tocată mărunt şi usturoiul la fel. Sfecla curăţată şi cartofii se taie cuburi cât mai mici şi se adaugă în oală. Se lasă să se înmoaie puţin în ulei şi apoi se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă. 2. După ce au fiert, legumele se mixează şi […]

Borş de perişoare

  1. O ceapă tăiată mărunt se înăbuşă în ulei şi când devine sticloasă, se scoate din tigaie şi se pune la strecurat. Carnea se toacă şi apoi se amestecă cu ceapă, ouă, felia de pâine înmuiată şi bine stoarsă, pătrunjel tocat, sare şi piper. Cu mâna umezită în apă rece se for¬mează apoi mici […]

Borş de legume

1. Ceapa se taie mărunt, ardeiul se taie fâşii, cartofii se taie cuburi mici, la fel şi dovleceii. 2. În oala de fiert se pune uleiul şi, după ce s-a încins, se adaugă legumele tocate. Se călesc uşor şi, după ce şi-au schimbat culoarea, se adaugă borşul fiert separat şi se completează cu apă, după […]

Supă de spanac

1. Se spală foarte bine spanacul şi se taie mare. În oala de fiert supa se topeşte untul şi apoi se adaugă spanacul. 2. Se prepară supa din concentrat de pui cu apă, lăsându-se să dea într-un clocot, apoi se dă deoparte. 3. Ouăle se bat bine cu parmezanul, se amestecă cu spanacul şi se […]