Reţete: Ciorbă de fasole cu praz

1. Se  spală fasolea în apă caldă și apoi se lasă de seara până dimineața să se înmoaie. A doua zi se pune la fiert în 3-4 ape, ca să se elimine toxinele. 2. Separat, se curăță legumele, se spală și se toacă mărunt. Se călesc în ulei, se înăbușă cu puțină apă și se […]

Reţetă: Supă-cremă de ţelină

1. Se curăţă ţelina, pătrunjelul, ceapa, prazul, cartofii şi dovleceii, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi 2 linguriţe ulei de măsline. Se lasă să fiarbă la foc mic, acoperite cu un capac. 2. Separat, se prepară crutoanele din pâine neagră cu seminţe. Se taie cubuleţe, se stropesc cu unt […]

Reţete: Ciorbă de viţel cu ardei iute

1. Se spală rasolul și se pune să fiarbă în apă cu o linguriță de sare, la foc potrivit. 2. Se curăță legumele, se spală, se taie și se fierb împreună cu carnea. Se adaugă sare, piper și două lingurițe de ulei. 3. Separat, se clocotește sucul de roșii și, la final, se amestecă cu […]

Reţetă: Ciorbă de cartofi

1. Se curăță legumele, se spală și se pun să fiarbă în apă cu o linguriță de sare și ulei de măsline, la foc mic. După ce au fiert, se scot și se dau deoparte. 2. Se curăță cartofii, se spală bine, se taie cubulețe și se pun în zeama de legume. Se lasă să […]

Reţetă: Supă cremă de morcovi

1. Se curăţă legumele, se spală şi se fierb, la foc mic, în apă cu sare şi puţin ulei de măsline. 2. Se verifică dacă au fiert legumele, apoi se scot. 3. Ceapa se aruncă, iar restul legumelor se pasează. 4. În piureul de morcovi se adaugă o linguriţă de făină şi apoi smântâna. Se […]

Reţetă: Supă cu verdeţuri şi cartofi

► Se fierb uşor verdeţurile tocate, în supa de carne. Se asezonează cu sare, chimen şi piper. Se adaugă cartofii feliaţi şi curăţaţi şi ciupercile. Se mai fierbe încă 10 minute, la foc mic. ► Se îngroaşă cu rântaşul făcut din unt şi făină şi se mai fierbe 5 minute. Se adaugă smântâna, se asezonează […]

Reţete: Supă uşoară de mazăre

► Se curăţă mazărea din păstăi. Se prepară un rântaş subţire din unt şi făină, apoi se toarnă 250 ml de apă rece. Se amestecă bine. Se adaugă 1 litru de apă fierbinte, cubul de supă şi se lasă la fiert timp de 10 minute, amestecând din când în când. ► Imediat după ce a […]

Reţete: Supă de morcov şi dovleac, cu ardei gras

►Morcovii se curăţă şi se taie rondele. Pulpa de dovleac se taie în felii groase de 0,5 cm. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt. Ardeiul se taie în sferturi, se scot seminţele şi partea albă, apoi se taie fâşii subţiri. Pulpa de roşii se taie în bucăţi mai mici. ► Uleiul se încălzeşte într-o […]

Reţete: Supă de peşte cu orez şi migdale tocate

► Ceapa se taie inele. Uleiul se încinge într-o cratiţă.Se căleşte ceapa, apoi se pun fulgii de migdale şi se mai lasă puţin pe foc. Se încorporează vinul, supa şi roşiile, apoi dafinul, se asezonează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă 20 de minute, la foc mic. ►Se taie peştele în 8-12 […]

Supă cu germeni de fasole

► Se curăţă legumele, se dă prin răzătoare pe lung şi se păstrează inclusiv partea rădăcinoasă. ► Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se călesc fulgii de ovăz. Se adaugă şi legumele rase şi se mai lasă puţin la călit. ► Se toarnă înăuntru supa, germenii de fasole mungo şi restul de legume. Se fierbe […]