Fel principal
Supă-cremă de morcovi
1. Se curăţă morcovii, ceapa, pătrunjelul şi ţelina. Se spală şi se taie bucăţi. Se pun în oală cu sare, apă şi ulei, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mic. 2. Între timp, se feliază pâinea integrală, se taie cubuleţe şi se pun în tavă. Se stropesc cu margarină […]
Borș de vită cu slănină
1. Se curăţă şi se spală rasolul de vită, apoi se pune la fiert. După ce a dat în clocot se adaugă sare. 2. Se curăţă între timp legumele, se spală, se toacă mărunt şi se pun să fiarbă împreună cu rasolul. Se lasă să fiarbă la foc mic. 3. Borşul se strecoară şi apoi […]
Supă cu ciuperci
1. Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare şi ulei. După ce au fiert, se scot şi se lasă la scurs în sită. 2. Se curăţă ciupercile, se spală şi se taie. Se spală şi se curăţă legumele. Morcovii se taie rondele, ceapa, mărunt, iar ţelina se dă pe răzătoare, apoi se călesc […]
Supă cremă de broccoli
1. Se curăţă toate legumele, se spală şi se pun să fiarbă întregi cu apă, sare, ulei şi piper. Se lasă la foc potrivit. 2. Se încearcă cu o furculiţă dacă au fiert, apoi se scot în sită şi se lasă să se răcească puţin. Se aruncă ceapa iar celelalte legume se pasează cu blenderul. […]
Ciorbă ţărănească
1. Se curăţă toate legumele, se spală şi se pun să fiarbă pe rând. Morcovii se rad pe răzătoarea mare şi, împreună cu ceapa tăiată solzişori, se înăbuşesc câteva minute în puţin ulei. 2. După ce şi-au lăsat aroma şi culoarea dorită, se adaugă celelalte legume tăiate cubuleţe, apă călduţă, un praf de sare şi […]
Supă cremă de morcovi
1. Se curăţă legumele şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei de măsline. Se acoperă cu un capac şi se lasă să clocotească la foc mic. 2. Separat, se curăţă usturoiul, se pisează şi se amestecă cu sare şi ulei până ce capătă consistenţa unei maioneze. Se taie o baghetă felii, […]
Borş de legume
1. Se pregătesc legumele, se curăţă, se spală şi apoi se pun să fiarbă în 5 l de apă, cu un praf de sare şi uleiul de măsline. Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. 2. Separat, se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţe şi apoi se pasează. Mazărea […]
Ciorbă cu usturoi şi sparanghel
1. Pentru început, se pregăteşte sparanghelul, se spală în câteva ape, se leagă în mănunchiuri şi se pune să fiarbă separat, în apă cu sare. După ce a fiert, se scoate şi se lasă în sită să se scurgă. 2. Separat, se curăţă legumele, se taie mărunt ca pentru ciorbă şi se pun să fiarbă […]
Ciorbă rădăuţeană
1. Se spală pieptul de pui, se curăţă de pieliţe şi se pune să fiarbă în apă cu puţină sare, la foc mic. 2. Între timp, se curăţă toate legumele, se spală şi se pun să fiarbă împreună cu pieptul de pui. 3. Se separă albuşurile de gălbenuşuri, iar acestea din urmă se amestecă cu […]
Borş ţărănesc cu praz
1. Se curăţă şi se spală toate legumele. Prazul se taie rondele, ceapa se toacă fâşii foarte subţiri, ardeii se taie cubuleţe şi se călesc câteva minute în ulei. 2. Se toarnă într-o oală 4 l de apă şi se pun prazul, ceapa şi ardeii la fiert. Între timp, se curăţă dovleceii, cartofii, ţelina şi […]