Tocană picantă cu carne

1. Se taie cârnaţii şi fleica de porc bucăţele şi se călesc în ulei. Se pune apă şi se lasă să fiarbă. 2. Separat, se toacă ceapa mărunt, ciupercile se curăţă, se spală şi se taie feliuţe potrivite şi se călesc împreună cu carnea. 3. Cartofii, morcovii şi ardeii se curăţă, se spală, se taie […]

Salată italienească

1. Pastele se pun să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei, aproximativ 20 de minute. După ce au fiert, se scot din apă şi se trec în câteva jeturi de apă rece apoi se lasă la scurs, într-o sită. 2. Separat, se scot bucăţile de anşoa din borcan şi se scurg pe un […]

Orez cu pui şi migdale

1. Se topeşte untul şi se căleşte prazul care a fost spălat şi tăiat, în prealabil, foarte mărunt. 2. Se adaugă orezul ales şi spălat şi se pune cantitatea de apă. Se presară şofranul, se condimentează cu sare şi piper şi se bagă în cuptor. 3. Se porţionează pieptul de pui, se bate cu ciocanul […]

Risotto cu legume şi carne

1. Mazărea se trece prin câteva jeturi de apă călduţă. Se curăţă ceapa şi se căleşte în unt împreună cu ciupercile mărunţite şi cu muşchiul de vită tăiat cubuleţe. 2. Se adaugă orezul, mazărea, porumbul, morcovii şi dovlecelul tăiat cubuleţe şi se călesc la foc mic. După câteva minute se adaugă un pahar cu apă […]

Supă parfumată

1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Cartofii se taie cuburi, usturoiul feliuţe, varza fâşii, iar restul cubuleţe. 2. Într-o oală, se pune la încins o lingură de ulei de măsline. Se adaugă ceapa şi se căleşte până devine translucidă. Se pune şi usturoiul, apoi celelalte legume şi restul de ulei. Se adaugă cimbrul, […]

Supă de conopidă

1. Conopida se curăţă, se desface bucheţele şi se pune în apă cu sare, timp de o jumătate de oră. Între timp, se curăţă, se spală şi se taie ceapa peştişori. 2. Se toarnă într-o oală 1 l de apă şi se lasă să dea în clocot. Când fierbe, se adaugă conopida, bine clătită în […]

Supă ungurească

1. Se curăţă ceapa, se taie fâşii şi se căleşte în unt. Separat, se taie carnea de vită felii subţiri, mici şi egale şi se lasă să se rumenească cu ceapa. 2. E foarte important să se amestece continuu, ca să nu se prindă de oală. Se stinge cu supa de vită preaparată în prealabil. […]

Supă rădăuţeană

1. Se curăţă pieptul de pui de pieliţe, se spală şi se pune să fiarbă în 2 l de apă. Se adaugă un praf de sare. Când începe să fiarbă, se ia spuma pentru a se obţine o supă limpede. 2. Legumele se curăţă, se spală şi se pun întregi în supă. Se adaugă şi […]

Ciorbă de perişoare cu leuştean

1. Se curăţă zaravaturile, se spală şi se pun să fiarbă întregi în apă cu sare, ulei, piper boabe şi măcinat. Se lasă să fiarbă la aceeaşi temperatură de la început până la sfârşit, ca să nu scadă brusc. 2. Între timp, se pregăteşte carnea tocată de viţel, se amestecă cu orezul spălat în prealabil, […]

Ciorbă de fasole cu suc de roşii

1. Se alege şi se spală fasolea, apoi se lasă să stea în apă călduţă 3-4 ore. După ce s-a înmuiat, se scurge de prima apă şi se pune să fiarbă în 2 l de apă cu sare. Se lasă să clocotească 4-5 minute şi se scoate din zeamă. 2. Se procedează aşa de 3-4 […]