Fel principal
Rosii umplute
Un fel de mancare des intalnit in gospodariile romanesti, rosiile umplute, aici intr-o varianta imbunatatita si imbogatita.
Taitei picanti cu ton si sos de avocado
Daca va plac mancarurile picante si care necesita foarte putina pregatire, reteta aceasta de taitei picanti cu ton si sos de avocado e perfecta pentru voi!
Creveti cu sos alb
Un deliciu fin pentru iubitorii fructelor de mare. Se face mai repede decat ati crede, de incercat! Cina ideala pentru serile calduroase de vara.
Chiftelute la cuptor
Stim cat de mofturosi pot fi copiii cand le pui in fata preparate din carne, dar gustul lor nu este singurul aspect care ar trebui sa te preocupe. Uite cum ii poti servi chiftelutele ca sa le manance cu pofta.
Balmoș ca în Bucovina
Una din mâncărurile de bază ale ciobanilor din pitoreasca zonă a Bucovinei, balmoșul este de multe ori confundat cu o banală mămăligă. Da, are la bază tot mălaiul, dar nu se fierbe în apă ci în zer (sau jintuială). De fapt, ce spunem noi? Faceți și vă vețti da seama clar de diferență! În primul rând […]
Alivenci moldovenești
O rețetă țărănească autentică, un aperitiv gustos și extrem de ușor de făcut. Li se mai spune și plăcinta ciobanului, deoarece conțin ingredientele de bază ale poporului nostru: mălaiul, brânza și smântâna. Laptele se pune la fiert cu un praf de sare., amestecând din când în când să nu se lipească. Atunci când dă în […]
Bors de fasole pastai
Borsul de fasole pastai are un gust unic si ne face sa ne gandim la copilarie. Uite cat de simplu se prepara.
Fasole picanta
Pastaile se numara printre cele mai asteptate legume de vara. Iti propunem s le faci picante, cu ghimbir si curry. Va iesi o minune!
Mancare simpla de fasole verde
Fasolea verde este una dintre deliciile verde. Prepar-o cu mazare si rosii in bulion si iti vei rasfata papilele gustative.
Ratatouille
Una dintre cele mai celebre rețete ale gastronomiei franțuzești, devenită și mai populară după ce a ieșit simpaticul film cu același nume. Să facem împreună un ratatouille, tocana de legume a Provence-ului! Tăiați ardeii, dovleceii, vinetele, ceapa și roșiile (fără coajă acestea din urmă) în cubulețe și le puneți în vase separate. Turnați ulei cam […]