Fel principal
Sarmale de pui în frunze de viţă
Sarmale de pui în frunze de viţă – mai slabe şi mai sănătoase. Iar reţeta e foarte simplă. Iată cum se fac! 1. Se trec foile sub un jet de apă rece şi apoi se lasă într-o strecurătoare la scurs. 2. Pentru umplutură, carnea tocată se amestecă cu orezul, oul, ceapa verde tocată, pătrunjelul, sare […]
Sarmale de vită
Sarmalele de vită sunt mail slabe şi mai gustoase. Încearcă această reţetă simplă! 1. Ceapa tocată şi orezul se pun pe foc şi se lasă aproximativ 10 minute, cât să se umfle orezul. Se amestecă apoi cu carnea tocată, se frământă un pic şi se adaugă 100 ml apă. Se lasă amestecul să stea aşa […]
Sarmale de porc
Sarmale de porc foarte gustoase şi uşor de făcut. Iată o reţetă simplă! 1. Varza se pune la desărat în apă rece în funcţie de cât de sărată este. Se poate pune de seara până dimineaţa sau doar o oră. 2. Se trec prin maşina de tocat carnea şi ceapa, apoi se amestecă cu orez, […]
Peşte cu sos roşu
Peşte cu sos roşu foarte gustos şi uşor de făcut. Încearcă această reţetă simplă! 1. Guliile se pun la fiert în apă cu sare pentru 30 de minute. 2. În altă oală, se pune peştele la fiert cu câteva boabe de piper şi o foaie de dafin. 3. Pentru sos, mugurii de pin se prăjesc […]
Friptură regală de vită
Friptura regală de vită are un gust special, care o face potrivită pentru ocazi speciale. Iată o reţetă simplă! 1. Carnea se curăţă de eventualele pieliţe şi se pune la frigider pentru jumătate de oră. În acest timp, se încălzeşte foarte bine cuptorul. 2. În tava de copt se pun ceapa tăiată în patru, morcovii […]
Friptură de porc aromată
Cea mai aromată friptură de porc. Iată o reţetă simplă şi foarte gustoasă! 1. Carnea spălată, morcovii, prazul, ceapa, scorţişoara, coriandrul şi foile de dafin se pun la fiert într-o oală mare. În momentul în care apa începe să clocotească, se reduce focul şi se lasă să fiarbă acoperit pentru 3 ore. Apoi, se scoate […]
Cârnaţi de oaie
Cei mai buni cârnaţi de oaie. Se fac uşor şi sunt foarte gustoşi. Iată o reţetă simplă de cârnaţi. 1. Carnea se taie cuburi şi se toacă. Se pune carnea tocată într-un castron încăpător. 2. Toate condimentele se amestecă şi se pun peste carne, împreună cu usturoiul zdrobit. Apoi, se adaugă uleiul şi apa şi […]
Cârnaţi albi
Cârnaţi albi de viţel şi porc foarte gustoşi, dar şi aspectuoşi. Iată o reţetă inedită de cârnaţi! 1. Se taie carnea de viţel şi cea de porc în cuburi bune de tocat şi se pun la conge-lator. Nu se lasă să se congeleze, ci să fie foarte rece. 2. Carnea foarte rece se trece prin […]
Sarmale vegetale care nu îngraşă
Învaţă să prepari nişte sarmale delicioase, vegetariene şi inedite, care nu îngraşă şi care se digeră uşor. Mod de preparare: Varza se spală şi se desface în foi. Se elimină nervurile groase şi se taie în dreptunghiuri, potrivite pentru umplut. Restul de varză se toacă. Într-o cratiţă cu fundul mai gros, se căleşte ceapa tocată […]
Paste tricolore
Paste tricolore foarte aspectuoase şi uşor de făcut. Iată cât de simplă e reţeta! 1. Pastele se fierb în apă cu sare timp de 10 minute şi apoi se scurg. 2. Roşiile se taie în două, se amestecă cu pastele şi apoi se pun într-un vas de cuptor. 3. Se aşază caşcavalul deasupra şi se […]