Ciorbă de pui cu smântână

1. Se spală pieptul de pui şi se pune la fiert într-o oală de 3 litri cu apă şi puţină sare. 2. Separat se curăţă şi se spală zarzavaturile, se taie bucăţi şi se pun la fiert împreună cu pieptul de pui. Se acoperă oala şi se lasă să fiarbă la foc mic. 3. După […]

Supă cremă de roşii

1. Toate legumele şi zarzavaturile se curăţă şi se spală, se taie în jumătăţi şi se pun în oala de supă. Aceasta ar fi bine să fie de aproximativ 4 l, deoarece zeama trebuie să scadă la jumătate în timpul fierberii. Se pun toate să fiarbă în acelaşi timp cu sarea şi uleiul, iar oala […]

Ciorbiţă de legume

1. Se spală carnea de vită în 2-3 ape şi se pune la fiert într-o oală de 3-4 litri. Când începe să fiarbă, se ia spuma, căci altfel îşi schimbă culoarea. 2. Se pregătesc toate zarzavaturile, se curăţă, se spală şi se pun la fiert întregi ca la supă. Se lasă să fiarbă până când […]

Ciorbă ţărănească cu borş

1. Se spală rasolul de vită în 2- 3 ape şi se pune la fiert. Când începe să fiarbă, trebuie să fiţi atente să luaţi spuma, căci altfel se tulbură zeama şi are un aspect neplăcut. După ce aţi luat spuma, se pun zarzavaturile curăţate şi spălate, de preferat întregi, ca la supă. 2. Când […]

Ciorbiţă de potroace cu leuştean

1. Se spală puiul, se taie bucăţi şi se pune la fiert într-o oală de 4 l cu puţină sare. Este bine ca atunci când începe să apară spuma, să se aleagă, altfel zeama se va tulbura. 2. După ce se ia spuma şi zeama este limpede, se pun zarzavaturile întregi şi se fierb până […]

Supă de vită cu tătăneasă

1. Se spală carnea de vită şi se pune la fiert. La supele cu carne trebuie mereu să fiţi atente ca atunci când încep să fiarbă să le luaţi spuma, căci, altfel, în loc ca zeama să iasă transparentă, o să fie tulbure şi cu un gust neplăcut. 2. După ce aţi luat spuma bine, […]

Supă de pui

1. Pulpiţele de pui se spală, se curăţă de pieliţe şi se pun la fiert într-o oală cu puţină sare, se ia spuma şi se lasă să fiarbă în continuare. 2. Toate legumele se curăţă şi se spală. Morcovii, ţelina şi păstârnacul, ceapa şi căţeii de usturoi se pun la fiert împreună cu pulpiţele de […]

Ciorbă de peşte cu roşii

1. Peştele se curăţă, se spală foarte bine în apă rece, se taie felii şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Ceapa şi morcovul se taie mărunt sau se rad pe răzătoarea mică şi se pun la fiert în 2 l de apă, cu puţină sare şi se lasă să fiarbă aproximativ 20 de minute. […]

Ciorbă de fasole verde cu pui

1. Se taie şi se spală carnea, se scurge de apă şi se taie bucăţele. Apoi, împreună cu ceapa, se călesc în ulei până se rumenesc. Se adaugă 2 litri de apă caldă şi sare, după gust, şi se pun păstăile de fasole spă- late, curăţate la capete şi rupte în jumătăţi. Dacă nu aveţi […]

Supă de pui cu ceapă

1. Se curăţă carnea de pieliţe şi se spală foarte bine. Se pune la fiert într-o oală de 2 l cu apă şi sare. După ce a început să fiarbă, se ia spuma şi se pun zarzavaturile cu puţin ulei să fiarbă în continuare, apoi se presară praf de piper alb. Piperul alb folosit în […]