Ciorbă de peşte

1. Peştele se curăţă, se spală foarte bine cu apă rece, se taie bucăţi şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Ceapa şi morcovul se curăţă, se spală şi se taie bucăţi mari ca pentru supă. Legumele se pun la foc în 2-2,5 l de apă cu un praf de sare şi se lasă să […]

Borş de sfeclă

1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Ceapa tocată mărunt, ţelina, morcovii şi pătrunjelul tocate mărunt se pun la fiert în 1,5-2 l de apă cu un praf de sare. Se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic 15-20 de minute. 2. Se adaugă sfecla tăiată julien, cartofii tăiaţi cubuleţe şi ardeiul […]

Supă-cremă de pui cu legume

1. Pieptul de pui se spală, se curăţă şi se pune la fiert într-o oală cu 2-3 l de apă. După primul clocot se spumează sau se schimbă apa şi se adaugă ceapa, morcovii şi păstârnacul curăţate şi tăiate ca pentru supă. 2. După un sfert de oră se adaugă şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi […]

Supă de ceapă

1. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie solzişori. Se dă cu un praf de sare şi se pune la foc cu puţin unt. Se lasă foarte puţin, doar cât să se înmoaie ceapa şi se stinge cu vin. Se acoperă şi se fierbe înăbuşit 5 minute. 2. Separat, într-o oală cu 2 litri […]

Supă de mânzat

1. Carnea se spală, se taie bucăţi şi se lasă jumătate de oră în apă rece. Se scurge apoi şi se pune la fiert într-o oală cu 3 l de apă. După primele clocote se spumează sau se schimbă apa şi se fierbe la foc mic. 2. După jumătate de oră se adaugă ceapa, morcovii, […]

Ciorbă de peşte

1. Peştele se curăţă, se spală foarte bine cu apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Ceapa, morcovul şi ţelina se curăţă, se spală şi se taie bucăţi mari ca pentru supă. Se pun la foc în 2-3 l de apă cu un praf de sare şi se lasă să fiarbă un sfert […]

Supă cremă de mazăre cu bruschete

1. Toate legumele se curăţă, se spală şi se fierb în 1,5-2 l de apă cu sare. Se adaugă o lingură de unt, se acoperă şi se fierb aproximativ trei sferturi de oră. 2. Mazărea fiartă se trece printr-o sită deasă, apoi se subţiază cu supa în care au fiert legumele. Se adaugă restul de […]

Ciorbă de peşte

1. Peştele se curăţă şi se taie bucăţi potrivit de mari. Se spală cu apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. În 2 l de apă se adaugă ceapa tocată mărunt, ardeiul gras tăiat feliuţe şi supa de legume. Se lasă să fiarbă înăbuşit 15 – 20 minute, apoi se adaugă roşiile […]

Ciorbă rusească

1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe. Se pune la foc într-o oală cu 2 l de apă şi un praf de sare. Se spumează sau se schimbă apa după primul clocot, se adaugă ceapa tocată mărunt şi se lasă să fiarbă, la foc mic, 30 minute. 2. Între timp, […]

Ciorbă de perişoare

1. Se curăţă şi se spală morcovii, o ceapă şi păstârnacul. Se toacă şi se pun la fiert într-o oală, cu 2 l de apă cu sare. Se lasă să fiarbă jumătate de oră, apoi se adaugă ardeiul gras tăiat cubuleţe şi se lasă în continuare pe foc. Orezul se curăţă şi se spală. 2. […]