Stufat cu vin

1. Se spală şi se taie carnea de miel în bucăţi potrivite şi se prăjesc în ulei, câteva minute pe fiecare parte, până îşi schimbă culoarea. 2. Se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală şi se împletesc câte 2 fire de ceapă cu unul de usturoi, apoi se adaugă peste carnea de miel înăbuşită. Se […]

Cotlete de miel pane

Când se apropie sărbătorile Pascale, mielul este favoritul. Îl poţi prepara în nenumărate feluri, iar cotletele de miel ies delicioase făcute pane! 1. Într-un vas se amesteca pesmetul, parmezanul si condimentele pentru miel si oaie. Separat, se bate oul. 2. Fiecare cotlet se trece prin ou si prin amestecul de pesmet si se prajeste 10-12 minute […]

Piept de pui umplut cu rucola

Un piept de pui umplut cu rucola şi caşcaval, foarte sănătos şi uşor de făcut. E gata în 20 de minute. Iată o reţetă simplă. 1.   Feliile de carne se așază între două foi de folie alimentară şi se bat cu ciocanul de carne. Ouăle se bat bine şi se amestecă cu caşcavalul şi rucola. […]

Wok de tăieţei chinezeşti

Un wok de tăiţei chinezeşti foarte uşor şi rapid – gata în numai 15 minute. Iată reţeta. 1.   Morcovul se trece prin răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune la călit în ulei cu ardeii tăiaţi fâşii foarte subţiri. Între timp, se încălzeşte apa şi, când fierbe, se dă drumul tăieţeilor de orez. Se lasă […]

Supă de broccoli cu smântână

O supă de broccoli delicioasă şi sănătoasă cu smântînă. Iată una din cele mai simple reţete: 1.   Se prepară supa de pasăre din cele trei cuburi şi 1,5 litri de apă. Broccoli se curăţă şi se taie tija la aproximativ 5 cm. În oala de fiert supa se topeşte untul şi se pune ceapa tocată […]

Chiftele de soia

Chiftele de soia foarte gustoase potrivite pentru vegetarieni şi pentru post. Iată o reţetă simplă. 1.   Soia se fierbe în apă cu jumătatea de cub de concentrat pentru 30 de minute. Apoi se lasă să se scurgă şi se presează foarte bine. 2.   Usturoiul pisat se amestecă bine cu soia şi cartoful trecut prin răzătoarea […]

Supă-cremă de legume

O supă-cremă de legume foarte gustoasă care se face repede şi uşor. Iată reţeta: 1.   Se spală bine legumele şi se curăţă. Se taie ceapa peştişori şi se pune la călit în unt. 2.   Peste ea, se adaugă restul legumelor tăiate cubuleţe şi se asezonează cu sare, piper şi boia. Peste acestea, se toarnă apă […]

Tortitas de res

Tortitas de res este o reţetă mexicană simplă şi delicioasă, pe care trebuie să o încerci şi tu. Vezi cum se prepară: 1.   Carnea se pune într-o oală sub presiune cu ceapa și un pic de sare, timp de 30 mi­nute. Se desface firișoare și se amestecă bine cu puțină făină și cu ouăle bătute. […]

Borş de perişoare cu oase de viţel

Un borş de perişoare delicios şi plin de savoare datorită oaselor de viţel. Iată o reţetă simplă, dar gustoasă: 1.   Se spală oasele şi se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează încontinuu, iar după jumătate de oră de fiert se scot oasele din zeamă. 2.   Se curăţă ceapa, morcovii şi ardeii, se […]

Raţă umplută

Raţă umplută cu ciuperci – un fel special pentru zile de sărbătoare şi nu numai. Iată reţeta: 1.   Se curăţă raţa, se spală foarte bine, după care se asezonează cu sare şi piper. 2.   Se pune la fiert orezul în apă cu sare, iar într-o altă cratiţă se pun măruntaiele la fiert. 3.   Între timp, […]