Salată de pui cu crutoane și sos de muștar

O salată de pui devine foarte săţioasă când îi pui crutoane, iar sosul de muştar îi dă un gust aparte. Iată o reţetă simplă şi gustoasă: 1.   Se taie pieptul de pui julienne, se stropește cu puțin ulei de măsline, apoi se asezonează cu sare și piper. Se prăjește rapid în tigaie, pe toate părțile, […]

Supă de mazăre de post

Supa de mazăre nu are nevoie de carne ca să fie gustoasă! Uite cum poți prepara una delicioasă, de post: 1. În oala de fiert se pun la călit în ulei ceapa şi miezul de salată. 2. Se adaugă mazărea şi se toarnă apă clocotită separat. Se lasă la fiert 20 de minute. 3. Se opresc 2-3 linguri […]

Năut cu sos tomat

Năutul abia a început să fie folosit mai mult în bucătăriile noastre. Uite cum să-l prepari cu sos tomat. 1. Cu o seară înainte de pregătire, se pune năutul la înmuiat în apă călduţă. A doua zi se scurge, se trece sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs. 2. Într-o cratiţă se pune uleiul […]

Iepure cu ceapă

Carnea de iepure merge perfect cu o tocăniță de ceapă. Uite cum să prepari acest fel de mâncare încântător! 1. Într-o oală cu fund dublu se încinge uleiul şi, între timp, carnea se trece prin făină. 2. Se rumenește 2-3 minute pe ambele părţi, se presară sare şi piper şi se adaugă vinul, plantele aromatice, ceapa şi baconul. 3. Se […]

Supă de ceapă

Adu bucătăria franțuzească la tine acasă! Supa de ceapă, un fel de mâncare sofisticat, dar ușor de preparat: 1. Se taie ceapa peştişori şi se pune la călit în untură, în oala de fiert. 2. Se lasă să se înmoaie, fără să se ardă şi apoi se adaugă făina, sarea şi piperul. Se amestecă pe foc 2-3 minute. […]

Dovlecei umpluți cu cușcuș

De sărbători – și nu numai – poți pregăti un fel de mâncare altfel decât până acum. Iată cum se prepară dovleceii umpluți cu cușcuș! 1. Se curăţă dovleceii de coajă şi se golesc de conţinut. 2. Miezul dovleceilor se toacă mărunt și se amestecă bine cu cuşcuşul. Se adaugă ceapa tăiată mărunt, busuiocul, uleiul, sarea şi piperul. 3. După […]

Viţel cu sos alb

Viţel cu sos alb delicios, numai bun pentru o cină rapidă. Iată o reţetă simplă. 1.   Se pun la fiert doi litri de apă şi se adaugă carnea tăiată cuburi pentru un minut, cât să se albească. Se aruncă apa, iar carnea se trece rapid sub un jet de apă rece. 2.   Carnea se pune […]

Salată de cuşcuş

Salată de cuşcuş uşoară şi gustoasă. Iată o reţetă rapidă. 1.   Se taie roşiile, se scot seminţele şi pulpa se taie cuburi mici. Cuşcuşul se pune într-un vas şi se toarnă 100 ml apă clocotită. Se lasă aşa, acoperit. 2.   Se pune cuşcuşul scurs într-un castron şi, peste el, se toarnă uleiul şi sucul stre­curat […]

Pui catalan

Puiul catalan este cina ideală penru zilele lungi, când nu ai timp să găteşti. Se face repede şi e foarte gustos. 1.   Se curăţă, se spală şi se taie puiul în bucăţi care se rumenesc uşor în ulei. Se scot şi, în acelaşi ulei, se pune ceapa tăiată peștişori şi toate celelalte legume, tăiate. 2.   […]

Salată de năut

O salată de năut perfectă pentru o cină uşoară. Încearcă această reţetă simplă! 1.   Năutul se pune în apă rece de seara până dimineaţa. A doua zi, se scurge şi se pune la fiert cu apă şi un praf de sare. 2.   După ce a fiert, se scurge bine şi se pune într-un castron. Se […]