Ardei umpluţi cu urdă

Ardeii umpluţi cu urdă sunt un aperitiv foarte gustos, dar îi poţi servi şi ca fel principal dacă vrei ceva uşor. Încearcă o reţetă foarte simplă! 1.   Într-o tigaie cu o lingură de ulei se căleşte ceapa. După ce a devenit aurie, se adaugă orezul care se lasă 5 minute pe foc, amestecând mereu să […]

Fajita mexicană

O fajita mexicană foarte simplă, dar gustoasă şi aspectuoasă. Vezi cea mai bună reţetă de fajita. 1.   Într-un bol, se amestecă berea, sucul de lămâie şi condimentele. Se pune carnea într-o pungă de congelator, se toarnă sosul de bere şi se închide er­metic punga. Se scutură pentru ca toată carnea să fie atinsă de marinată […]

Chifteluţe de dovlecei

Chifteluţe de dovlecei pe care le poţi servi ca aperitiv, dar şi ca un fel principal uşor. Încearcă o reţetă simplă! 1.   Dovleceii bine spălaţi se dau pe răzătoare cu tot cu coajă. Se presară cu sare şi se lasă 15 minute să-şi lase apa în exces. Apoi, se scurg foarte bine. 2.   În dovleceii […]

Chiftele de cartofi

Chiftele de cartofi delicioase pe care le prepari într-o oră. Încearcă această reţetă: 1.   Într-o oală cu apă clocotită şi sărată se pun la fiert cartofii în coajă, bineînţeles, bine spălaţi. Se fierb şi se curăţă cât sunt călduţi. 2.   Apoi, se pasează ca pentru piure, dar nu chiar atât de fin, şi se adaugă […]

Piure cu salată de legume

Piure cu salată de legume – un piure deosebit, bun ca garnitură, dar şi ca fel principal. O reţetă uşoară pe care trebuie să o descoperi. 1.   Se curăţă cartofii și morcovii, se taie cuburi şi se pun la fiert în apă cu sare. Separat, se pun la fiert și cele 4 ouă care trebuie […]

Paste cu cârnaţi

Pastele cu cârnaţi sunt delicioase şi se fac foarte repede, ideale pentru musafirii neaşteptaţi. Iată reţeta: 1.   Se pun pastele la fiert în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe pachet. Între timp, într-o tigaie încăpătoare sau o cratiţă se călesc în ulei cârnaţii tăiaţi rondele. Se scot pe şervete de hârtie, iar uleiul rămas […]

Cannelloni cu spanac

Cannelloni cu spanac delicioase, foarte uşor de făcut. Reţeta e simplă şi rapidă. Vezi cum se face. 1. Spanacul se spală, se curăță și se opărește timp de 15 minute în apa în care s-a adăugat în prealabil sare și busuioc, apoi se scurge și se lasă la răcit. Între timp, brânza și cașcavalul se […]

Sushi cu legume

O reţetă delicioasă de sushi cu legume şi somon. E sănătoasă şi foarte simplă. Vezi cum se face! 1. Spanacul înghețat se dă pe răzătoare, se amestecă bine cu ouăle bătute și cu făina. Amestecul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru 7-8 minute. Când e […]

Ficat cu bacon pe plită

Reţeta de ficat cu bacon pe plită – o cină specială pentru zilele de sărbătoare. Se face foarte uşor! 1. Fie că este preparat pe grătar, pe plită sau în tigaie, ficatul trebuie tăiat felii groase de 1,5 cm, pentru a se păstra cât mai roze friptura la sfârșit. Se ung bine feliile de ficat […]

Lasagna de spanac

O delicioasă lasagna de spanac cu mazare, dovlecei şi vinete. Reţeta e foarte simplă. Vezi cum se face! 1. Vânata, dovlecelul și ardei grași se taie cuburi mai mici, care se călesc în puțin ulei de măsline. Se condimentează cu sare, piper, usturoi și nucoșară. Când s-au înmuiat, se adaugă spanacul și mazărea și se […]