Fel principal
Borş rusesc
1. Se curăţă legumele, se spală, se taie mărunt şi se înăbuşă în uleiul de măsline treptat, începând cu morcovul tăiat rondele subţiri, apoi ceapa, fasolea şi mazărea, după care urmează restul, în afară de roşii. 2. Roşiile se opăresc între timp, se decojesc, se zdrobesc cu blenderul sau se taie mărunt. Când legumele s-au […]
Ciorbă “à la grec”
1. Se curăţă rasolul de pieliţe, se spală în 2-3 ape şi se pune la fiert în apă cu un praf de sare. Când începe să facă spumă, se ia spuma cu atenţie de câteva ori, până începe să clocotească. 2. Se acoperă oala cu un capac şi între timp se curăţă zarzavaturile, se spală, […]
Ciorbă de legume cu smântână
1. Se spală ceapa, morcovii şi ardeiul, se curăţă şi se toacă mărunt. Se pune uleiul în oala de ciorbă şi legumele tăiate se călesc câteva minute până se înmoaie, apoi se adaugă apă până la jumătate. 2. Între timp, se curăţă varza, se toacă foarte fin şi se adaugă în oala de ciorbă împreună […]
Supă de pui cu găluşte
1. Se spală, se curăţă şi se taie fâşii subţiri legumele. 2. Se spală pieptul de pui şi se pune la fiert în 3-4 litri de apă, cu puţină sare. Când începe să fiarbă, se ia spuma şi se adaugă legumele curăţate şi se lasă la fiert. Pentru ca supa să fie limpede, după ce […]
Supă cremă de legume
1. Se spală bine legumele şi se curăţă. 2. Se dau la fiert până se înmoaie ţelina, apoi se lasă la răcit, după care se pasează totul şi se adaugă uleiul, amestecând, pentru a-i da o consistenţă omogenă. 3. Se serveşte caldă sau rece, garnisită cu verdeaţă tocată mărunt. 4. Cei cu hipertensiune arterială pot […]
Supă mix de vitamine
1. Toate legumele se spală bine, se curăţă, se clătesc şi se lasă la scurs. Se toacă apoi ciupercile felii, ţelina cuburi potrivite, rădăcinile de pătrunjel şi ardeii, cubuleţe, frunzele de salată se rup bucăţi mari, iar celelalte verdeţuri se toacă fin. 2. Se pun la fiert, în 3 l apă, ţelina, rădăcinile, ardeii, frunzele […]
Ciorbă de perişoare
1. Se curăţă şi se spală ceapa. Ardeiul se spală şi se curăţă de seminţe, apoi se pun împreună la fiert, în 2,5 litri de apă. 2. Morcovii se curăţă, se spală bine şi se dau pe răzătoare. Se pun la fiert pentru aproximativ 15 minute. 3. Între timp se pregătesc perişoarele. Se dă carnea […]
Supă de varză
1. Se spală pieptul de pui, se taie bucăţele şi se pune la fiert în 2 litri de apă cu un praf de sare. Se spală orezul şi se pune în oală. Se fierbe totul la foc potrivit, până se înmoaie carnea. 2. Între timp, se pregăteşte varza: se curăţă primul rând de frunze, se […]
Borş de dovlecei
1. Se spală şi se curăţă de coajă dovleceii şi roşiile, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu puţină sare. Se curăţă morcovii, ţelina şi prazul, se taie rondele şi se pun la fiert în supă. 2. Se adaugă borşul, o lingură de ulei şi un praf de sare şi se […]
Supă cremă cu “urechiuşe”
1. Se curăţă dovleacul de coajă, se spală şi se stropeşte cu lapte dulce ca să se înmoaie. Se lasă câteva minute la frigider, acoperit cu o folie. 2. Între timp se curăţă morcovii, ţelina, ceapa roşie, ardeiul capia şi, împreună cu dovleacul, se pun să fiarbă cu apă şi cu sare, la foc potrivit. […]